Група Khanъ извади дългоочаквания си първи албум

Дългото чакане най-сетне се възнагради. След като през май 2015 г. група Khanъ извади EP-то "Правда" (станали причина седмици наред да си тананикаме в неравноделни тактове), на 30 януари излиза и албумът "Знамение". 

"Искаме да благодарим на всички вас за подкрепата и търпението - смятаме, че си е заслужавало! Не е тайна, че имахме доста трудности по пътя си, че започвахме няколко пъти отначало... Но кхановете не се отказват лесно и резултатът е налице - "Знамение" вече е факт!", написаха в страницата на събитието за представянето на албума.

Albumat znamenie na grupa khana

Пригответе се за нова порция от любимата смесица - народни ритми, гайди, тамбура, твърди китари, чисти и дерящи се вокали, която прави Khanъ една от най-добрите български групи, които сте чували. 

Виж още: Такава ръченица и баба ти не е чувала​

Албумът съдържа осем песни, които са напълно различни от тези в EP-то "Правда". Шест от тях са напълно авторски, а две са аранжименти на познатите народни песни "Павле ми пие" и "Домачине". Стилът, разбира се, е същият - фолккор.

Концертът за промоция на албума е на 30 януари в клуб Live & Loud от 19.30 часа, като специални гости са групите Der Dudelgeist и Vokyl

В YouTube профила на групата може да бъде открита песента "Земя", както и извадка от всички песни в албума.