Сезон 10 на риалити шоуто за знаменитости събра под мотото "Женско царство" 17 известни личности, сред които Ваня Костова и Ева от "Фамилия Тоника", Папи Ханс, Мира Добрева, Ванко 1, Веселин Плачков, Наско Колев и "мастършефа" Божана Кацарова

Звезди със самочувствие на победители и мъже, по-претенциозни от жените - така са обобщени участниците в 10-ия юбилеен сезон на "ВИП брадър". Риалити шоуто тази година тече под мотото "Женско царство" и претендира да е вдъхновен от силата на нежния пол.

17-те съквартиранти, които през следващите месеци трябва да съжителстват под един покрив, са:

Ева и Ваня от "Фамилия Тоника". Две от най-гласовитите поппевици са били част съответно от старата "Тоника" и "Тоника СВ", преди да съберат наследството на двете формации във "Фамилия Тоника". Същевременно обаче Ваня Костова е споделила преди влизането си в Къщата, че една от причините да напусне групата е била именно Ева Найденова...

Веселин Плачков, играл главната роля във филма на Максим Генчев "Дякон Левски", е категоричен, че влиза в шоуто, за да победи. Определя себе си като "куражлия" - не приема някой да му казва как да обича или как да живее. Жената до него е певицата Мариана Попова (участничка във "ВИП брадър 2012"), която очаква дете от актьора.

Половинката на Гала - и неин екранен партньор в предаването "На кафе" - Стефан Николов влиза в риалити шоуто с нагласата да го спечели, като твърди, че той ще определя правилата в Къщата. Смята се за самоуверен, способен и надарен, но дали няма да срещне сериозен отпор в лицето на гримьора Валентин Кулагин, който още в първите минути на шоуто декларира: "Ще имат два варианта: или да играят по моите правила, или да ги накарам да играят по моите правила"..?

Победителката в "Мастършеф 2017" Божана Кацарова е готвила за президенти, артисти и много богати хора, но влиза в Къщата, за да покаже на хората, че е повече от това, "много повече от кухненски пастор".

"Мистър София 2018" Ричард обаче е Съквартирантът с най-ясни мотиви за участие във "ВИП брадър". По думите му: "Някои се борят за любов, други за семейство, за мен най-важното е да съм успял! Целта ми е до една година да съм най-известния треньор в България."

В Къщата съжителства и младо семейство - Петко и Яна Димитрови. Двамата се запознават в тв шоуто "Дансинг старс", а от пет години са и женени. Влизат в Къщата, защото искат да избягат за малко от децата и да си починат. Двамата се ползват със статут на самостоятелни Съквартиранти, но имат право само на един глас при номинации.

Константин Трендафилов споделя за себе, че е притеснителен, честен, добър, скромен, срамежлив, а когато се забавлява, се превръща в алтер-егото си Папи Ханс. "Ако човек не се излага, не се забавлява. Излагането е пирът на душата", категоричен е поетът, чийто дебютен хит "Кекс" се прочу по целия свят.

Бъдещият лекар Атанас, по-известен като певеца Наско Колев, обаче заяви, че Женското царство го плаши, защото много жени на едно място "не е свежа работа". Друг музикант в Къщата пък е лошото момче на българския рап - Ванко 1. Той е убеден, че е единственият български изпълнител, който отговаря на изискванията на американския шоубизнес. 

"Мис Плеймейт 2017" Нора Недкова пък заявява, че е родена да бъде директор, и настоява Биг Брадър веднага й даде първата тайна мисия в Къщата, а именно - директорството. Плеймейтката смята, че е родена да бъде звезда и е объркала държавата, в която се е родила!

"Много мразя да ми се надуват и много обичам да ги пукам. Мога да надговоря всеки, и то в рими, така че да не ме ядосват" - така пък се заканва R&B изпълнителката Диона, която определя себе като "българския Еминем". Друга БГ певица в този стил - Лора Караджова, коментира, че се гордее с песните си и се надява в Къщата да не влезе и тъмната й страна.

Телевизионната водеща от БНТ Мира Добрева харесва идеята за Женско царство. Иска да види дали жените могат да са обединени - и коментира: "Като едната донесе ябълка на другата, останалите да не изплюят бръмбари по нея. Най-много обичам чепатите характери, много обичам сложните характери. Смятам, че ще ги покоря. Умирам от страх, че някой може да ме нарани."

Моделът в Къщата пък се казва Розмари. Тя е от смесен брак - баща й е германец, а майка й е от Казанлък. Снимала е в Лондон, Дубай, Маями и Кейптаун. Участвала е в дефилета от седмицата на модата в Милано и в Берлин, но не смята, че е типичен модел, защото нямала стегната фигура, изглеждала по-женствена и обичала да яде от всичко.