Вижте кои са посланиците на "Нощ на театрите"

"Нощ на театрите" и фотографът Симон Варсано събраха Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Максим Ешкенази, Деян Донков, Леонид Йовчев, Иван Юруков, Иво Аръков, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Силвия Петкова, Радина Кърджилова, Силвана Пръвчева и ги превърнаха в "Нощни персонажи".

Харизматичните актьори и световноизвестният диригент станаха посланици на второто издание на европейската театрална инициатива, което ще се случи на 15 ноември. 

Всички те застанаха зад театралната кауза и споделиха емоциите си и усещането си за театър с обектива на талантливия фотограф. Черно-бялата фотосесия на Симон Варсано ще бъде включена в изложбата "Нощни персонажи", която ще е едно от съпътстващите събития в европейската инициатива.

Проектът "Нощни персонажи" е естествено продължение на философията на европейската платформа "Нощ на театрите", която се фокусира върху разкриването на различните лица на театъра и онези неразкрити, но много вълнуващи моменти, в-и-чрез които се случва магията. Моментите, през които преминава всяко театрално съдържание преди да "излезе" на сцената и да (се) докосне (до) душите на публиката. Моментите, които раждат легенди и ценни с-мисли. Тези моменти е "запечатал" в своите фотографии Симон Варсано – достатъчно близки, одухотворени, неподправени, откровени, истински и неподозирани.

Специално за второто издание на европейската театрална нощ в България през ноември проектът "Нощни персонажи / зад кулисите" ще разшири своя обхват и ще поднесе нова серия от фоторазкази, специално сътворени и селектирани от Симон Варсано. Голяма част от фотографиите досега не са показвани пред широката театрална общественост. Сред тях ще бъдат фотоси от репетиционния процес на някои от най-обичаните и хитови театрални постановки през последните години.

"Нощ на театрите" тази есен ще се случи едновременно в 11 европейски държави. Още с второто си издание в България събитието стана национално, защото към него вече се присъединиха над 60 театри, независими театрални трупи, културни и образователни формати в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Хасково, Стара Загора, Шумен, Смолян, Сливен, Ямбол. 

Дарин Ангелов

Владимир Карамазов

 Ованес Торосян

Деян Донков

Иван Юруков

Иво Аръков

Леонид Йовчев

Радина Кърджилова

Силвана Пръвчева

Силвия Петкова

Максим Ешкенази