Телекомът спечели първите места в категориите "CSR проект в бизнес сектора", "PR проект за вътрешни комуникации" и "Онлайн кампания или проект"

Три първи и едно второ място спечелиха проектите, с които "Мтел" участва в конкурса на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) "PR Приз 2015", похвалиха се от телекома. Наградите бяха връчени на церемония снощи.

С първо място бяха отличени "Вечеря на тъмно", партито Mtalent и онлайн кампанията "Мтел талант". Второто място е за церемонията на Mtel Media Masters.

"Вечеря на тъмно" беше организирана като част от дългогодишната програма на "Мтел" за подпомагане на училището за кучета водачи на фондация "Очи на четири лапи". По време на вечерята близо 100 души се храниха в пълен мрак в компанията на кучета водачи в опит да се поставят поне за малко на мястото на незрящите.

Проектът спечели първо място в най-оспорваната категория - CSR проект в бизнес сектора. За да приеме наградата, с представителите на "Мтел" на сцената се качи кучето Леда. Тя завършва своето обучение и скоро ще бъде водач на бъдещия си стопанин.

Коледното парти за служителите на компанията - Mtalent, оглави класацията в категорията "PR проект за вътрешни комуникации". Журито на "PR Приз 2015" даде най-висока оценка за идеята "звезди" на партито да бъдат служителите на "Мтел". Най-талантливите от тях се качиха на сцената на коледното парти след оспорван кастинг, в който талантът им беше оценяван от жури знаменитости.

Проектът "Мтел талант" победи в категорията "Онлайн кампания или проект". Като част от него в онлайн платформата на "Мтел" loop се водиха ожесточени виртуални "битки" между феновете на Иван Тишев от "Революция Z" и Били Хлапето, както и между Софийската математическа гимназия и Английската гимназия в Бургас.

Церемонията по връчването на наградите в журналистическия конкурс "Mtel Media Masters 2014 - Човекът е изчезващ вид" остана на второ място между специалните събития на миналата година. Тя събра над 350 гости и се превърна в едно от най-значимите медийни събития за 2014-та. Кпециален гост беше невроложката от Оксфорд баронеса Сюзън Грийнфийлд.

Всички отличени проекти са реализирани с професионалната помощ на All Channels Communication Group.

Тази година за престижните награди се състезаваха 57 проекта в 14 категории.

Източник: Мтел