Любимият на децата анимационен автомобил катастрофира жестоко на състезателната писта в новия филм от поредицата, по кината от петък. И всичко за него се променя... Но дали е към по-добро?

"Колите" бе една от най-хитовите анимации на "Дисни" и "Пиксар" (ако съдим по популярността на героите й върху детски играчки и предмети за бита от всякакво естество), когато излезе през 2006 г., а продължението се появи през 2011-а и не пожъна особено ласкави отзиви, но общият боксофис от двата филма надхвърли 1 млрд. долара.

През последните години анимационните транспортни сюжети се обогатиха със "Самолети" и "Самолети 2", а в навечерието на лятото, от 16 юни, е време в кината да се паркира и "Колите 3". Режисьор е Брайън Фий, работил като художник по предишните филми в поредицата.

Сюжетът

Трейлърите акцентират върху жестоката катастрофа, която Маккуин Светкавицата претърпява на пистата, и как любимият анимационен герой (спортен модел "Шевролет корвет C6", излязъл от производство през 2013 г.) се конкурира с новото поколение свръхбързи автомобили, които постепенно окупират рали състезанията.

След инцидента Маккуин вече не е същият. Ще успее ли да преодолее травмата и ще намери ли сили да се върне на пистата, за да бъде отново шампион? Решението е негово - той трябва да вземе съдбата си в собствените си ръце (т.е. гуми) и да докаже, че нищо не е приключило, докато той самият не реши.

За да се върне отново на пистата като номер 1, легендарният състезател трябва да се довери на надъханата и млада лъскава спортна кола Крус Рамирес, която работи като техник на състезателни автомобили и има собствен план как той отново да спечели шампионската титла...

В оригинал я озвучава Кристела Алонсо от сериала "Кристела", а на български - актрисата Дария Симеонова, нашумяла като Наталия, пиарката на болницата от сериала "Откраднат живот".

Междувременно Маккуин не забравя и завета от своя учител Док Хъдсън, модел "Хъдсън хорнет", трикратен победител в състезанията за купата "Пистън", който дава на младия състезател най-ценния съвет - как да се справя с опасните и неочаквани завои - и житейски обрати.

За да докаже, че Номер 95 (премиерната година на "Играта на играчките", първия филм на "Пиксар" - бел.ред.) има какво още да даде на света - и автомобилните състезания, - Светкавицата се подлага на ново изпитание... Той се впуска в рали с много по-млади, модерни, бързи и тунинговани коли, сред които се откроява Джаксън Сторм, озвучен в оригинал от Арми Хамър.

Освен Дария Симеонова, в българския дублаж на "Колите 3" участват Ивайло Велчев, Веселин Калановски, Стефан Пищалов, Вълчо Камарашев, Александър Хаджиангелов, Стела Ганчева, Христо Узунов, Витомир Саръиванов, Василка Сугарева-Димитрова, Георги Стоянов, Красимир Митев, Симеон Николов и още едно лице от "Откраднат живот" - Стоян Алексиев, който в сериала играе директора на болницата д-р Генадиев, а тук озвучава Луиджи вече за трети път.

На първия плакат за "Колите 3" беше кошмарната катастрофа с Маккуин Светкавицата - тепърва ще видим дали малчуганите ще преглътнат лесно тези шокиращи кадри...