От 7 до 23 февруари руският град Сочи е домакин на XXII Зимни олимпийски игри.

Както за всяко друго значимо събитие, "Гугъл" не пропусна да му посвети "дудъл". 

Логото на търсачката днес не просто изобразява различни олимпийски зимни спортове, но е и в цветовете на дъгата, което се свързва с флага на хомосексуалистите. 

Освен всичко останало, "Гугъл" добави и откъс от Олимпийската харта: 

Практикуването на спорт е човешко право. Всеки човек трябва да има възможност да практикува спорт без никаква дискриминация и в духа на олимпизма, за което е необходимо взаимно разбирателство, основаващо се на приятелство, солидарност и честна игра.

През последните седмици много световни лидери отказаха да присъстват на откриването на игрите заради нехуманните закони срещу хомосексуалната пропаганда, които Русия прие през лятото.

Олимпийските игри в Сочи ще се запомнят в историята като най-скъпите игри досега. Бюджетът на събитието достигна внушителните 51 млрд. долара при първоначално планирани 12 млрд. 

На официалното откриване довечера се очакват десетки световни лидери, сред които президентът на Китай Си Дзинпин, японският премиер Шиндзо Абе и българския министър-председател Пламен Орешарски.

Вижте още: Град с 343 000 жители и нито един гей?

Българските зрители ще могат да следят игрите по БНТ1, БНТ 2 и новата БНТ HD, чието излъчване стартира на 7 февруари. Българската национална телевизия предоставя безплатно сигнала за нея на всички оператори, а за да я гледат, зрителите трябва да пресканират каналите на телевизионните си приемници. А абонатите на кабелните оператори ще приемат програмата, ако тя е включена в пакета от предлагани канали.

Програмата на БНТ HD започва със зимните олимпийски игри, но постепенно ще се прибавят любими сериали, игрални и документални филми, развлекателни програми.

Пълната програма на XXII-те Зимни олимпийски игри e достъпна на интернет адрес bnt.bg/sochi2014.