Нововъведението ще позволи да не губим важна информация, за която не можем да отделим време веднага

"Фейсбук" отдавна стана неделима част от ежедневието на много от нас. Там намираме поне една трета от интересните статии, новини и т.н., които попадат пред погледа ни за деня. Често обаче се случва да сме заети и съответно да не можем да ги прегледаме веднага.

За да можем да прегледаме на спокойствие всичко това, което ни е интересно, без то да се загуби сред потока от информация и да се налага да го търсим, социалната мрежа представи нова функция, която ще позволи на потребителите да запазват интересни за тях публикации за по-късно, съобщават от компанията.

Новата функция ще може да се прилага за всякакви постове - линкове, филми, статии, страници, статуси и т.н. Запазените материали ще могат да бъдат преглеждани в специално организирани категории.

Виж още: "Фейсбук" манипулира емоциите на над 500 хил. души

„Понякога ще ви напомняме за публикации, които сте запазили. Може да ви показваме връзки към статии, които сте запазили в панела на страницата“, казват в съобщението си от социалната мрежа.

Виж още: Какво могат 100 млн. фенове във "Фейсбук"

Функцията е вече достъпна за някои потребители, а "Фейсбук" планира да я предостави постепенно на всички през следващите дни.