От компанията ще търсят грешки в очилата за добавена реалност Oculus Rift

Ловците на бъгове могат да се чувстват поканени да потърсят нередности в очилата за добавена реалност Oculus Rift, които са разработка на "Фейсбук", пише economic.bg.

От компанията са добавили новия си продукт към програмата си за възнаграждаване на открити от потребители бъгове, грешки и пропуски в софтуера.

Най-малкото възнаграждение, което ловците на грешки могат да получат, е 500 долара, като таван на бонуса няма. Само за миналата година от "Фейсбук" са изплатили подобни награди на обща стойност 1.5 млн. долара.

Няма ограничение за това до колко грешки може да съобщи един човек, а единственото условие е бъговете да бъдат достатъчно сериозни и да не се повтарят.

Виж още: Най-новата функционалност на "Фейсбук" разбуни духовете

"Фейсбук" придоби компанията, която създава Oculus Rift, през март 2014 г. за сума от около 2 млрд. евро, като продължи да развива разработката на продукта, без да прави промени.

За тестовете за бъгове все пак от "Фейсбук" решиха да се доверят на потребителите си. Те ще могат да изпращат информация за открити от тях бъгове в софтуера. Специалистите на компанията ще проверяват всеки сигнал и едва след това ще се решава каква награда заслужава сигнала. Край на кампанията по приемането на бъговете няма.

Виж още: Как да разберем дали някой използва профила ни във "Фейсбук"

Решението да се обърнат към потребителите за търсене на бъгове ще допълнителна реклама за Oculus Rift.