Трейлър и подробности за "12А", по кината от този петък, 15 септември. Вместо Яна Маринова този път в ролята на учителката от най-касовия български филм на 2016 г. влиза Радина Кърджилова

Радина Кърджилова, която миналото лято роди син на Деян Донков, се завръща на голям екран.

В "XIIА", продължение на най-касовия БГ филм през 2016 г., гледан от близо 100 хил. зрители в кината, тя взима ролята на младата учителка по български език и литература Лина Николова. В "11А" бившата състезателка по спортни танци се играеше от друга звезда на сериалите "Стъклен дом" и "Фамилията" - Яна Маринова, която пък се превъплъщава в подобна героиня за предстоящия "Привличане".

Сюжетът на новия филм за дванайсетокласниците:

След неочакван обрат в личен и професионален план, г-жа Николова отново се връща в училище. Гимназията е нова, а учениците - с година по-големи, както и проблемите, с които се сблъсква младата учителка.

Класната за пореден път се опитва да намери баланса между майчинството, преподавателската дейност и любовта, а единствената подкрепа, която получава, идва от стеснителния учител по физическо възпитание (Дарин Ангелов).

Ще успее ли Лина да спечели уважението на дванайсетокласниците, които са два пъти по-щури, по- нахакани и по-самоуверени от първите й ученици? Колко струва да си готин в днешно време? Може ли да съществува истинска близост между ученик и учител?

Това са част от въпросите, които си задава новият филм, по кината от първия учебен ден, 15 септември.

Продълженията в новото българско кино са на практика рядкост, а в миналото филмовите поредици са предимно комедийни - като "Баш майсторът" и "Нако, Дако и Цако", или многосерийни исторически епоси като "Хан Аспарух", "Време разделно" и "Борис I".

В първия филм участваха още Ники Сотиров и Башар Рахал, както и нашумелите със сериала "Откраднат живот" Дария Симеонова и Ралица Паскалева.