Срещнахме се с Маргарита Алексиева - Маги, или известна още като Мей, за да ни разкаже за своя нов проект The Music Inside.

На 18 години Маги става един от финалистите в първото издание на X-Factor в България. Две години по-късно тя активно продължава да се занимава с музика. Красивата Маги винаги е искала да пее. За нея музиката е емоция и съдба. 

От малка знае 101 песни, да не кажем, че и повече. Свири на пиано от 5-годишна, но има ли други инструменти около нея задължително ги изпробва, за да усети как се свири и на тях. Но определено пеенето е голямата й страст. 

Барабанистът Пуджи Бел, носител на две награди "Грами", определя гласа на Маги като един от най-яките соулфул гласове, които е чувал. Гласът й може да те разтопи. 

Маги е изцяло подвластна на музиката. Всичко в нейния живот е свързано с музиката. Музика, музика, музика и пак музика... Музиката е силата, която Маги владее най-добре. А, щяхме да забравим и изкуството да се усмихва истински. 

Ето какво ни разказа Маги с усмивка на лице, разбира се, за нещата, които й се случват напоследък.

- Преди няколко дни пусна в интернет песните от проекта The Music Inside. Разкажи ни малко повече за този проект. Как се роди идеята?

- Идеята се роди, защото всички от бандата смятаме, че трябва да се случва непрестанно нещо. Не можем да стоим мирни! Когато свириш или пееш, невинаги хората усещат емоцията и решихме, че това е още един начин, по който можем да предадем чувството си към музиката.

- Кой ти помогна за реализирането на идеята? 

- За реализирането ми помогнаха най-вече момчетата от бандата. Няма ли ги тях, няма и музика! После се появи и Славян Стойчев, който помогна за заснемането на проекта и намери прекрасен екип от хора.

- Кои са готините момчета, които стоят зад гърба ти и съчетават нотите по един прекрасен начин?

Готините момчета са може би най-слънчевите и мили хора, които познавам. Това са именно моите приятели, хората, с които работя, хората, с които правя музика, хората, с които се смея и плача, хората, които правят деня ми по-хубав... Те са моето вдъхновение.


Маги Алексиева, Богомил Енчев, Александър Славчев, Краси Тодоров и Радослав Славчев - виновниците за проекта The Music Inside

- Как се намерихте с момчетата? 

- Не мисля, че много ни се е налагало да се търсим. Музиката ни намери и ни събра.

 - Знаем, че барабанистът Пуджи Бел, който е работил с имена като Ерика Баду и Принс, те е потърсил за съвместна работа. Как се случи всичко? 

- Пуджи имаше турне, в което една от спирките беше София. Тогава заедно с Боби Спаркс ме видяха и казаха, че съм много красива. Снимаха ме в телефона си и ме намериха във "Фейсбук" със съобщението: "Търся певица със соулфул глас, ако мислиш, че това си ти, изпрати ми демо!" - така и стана. Вече две години работим заедно и съм много щастлива. (Усмихва се.)

Какво ти дава работата с подобни творци?

- Работата с такива велики музиканти е уникална. Пуджи ме научи на много важни за един музикант неща. Не за певец, а за музикант. Трябва да слушаш хармонията, музиката. Да слушаш всеки инструмент в парчето и да си обясняваш защо това е изсвирено така, защо звучи по определен начин, защо текстът трябва да е написан по конкретен начин. Научи ме, че трябва да имам търпение и най-важното, че независимо в кой край на света сме, всички си приличаме. 

Музиката, която правя, е това, което изпитва душата ми.

- Чух ме от приятели, че ще ходиш на турне. Разкажи ни откъде започва? 

- Турнето започва от София. На 16 май в "София лайв клуб" ще е първата спирка и след това продължава из цяла Европа.

- С кого е турнето?

- Ще бъде заедно с "Пуджи Бел бенд".

- Как се реши на тази крачка - да ходиш на турне?

- Аз не знам дали скоро щях да имам смелостта да изляза извън България на такова турне, но една вечер Пуджи просто каза: "Е, записа песни за новия ми албум, сега остава само да дойдеш на европейско турне с групата!". Направо не повярвах на думите му! 

↵ Use original player
YouTube
← Replay
X
i

- Каква следа остави в сърцето ти участието в X-Factor? 

- Х-Factor ми помогна да срещна много нови хора. Помогна ми да работя пред камера и да се разчупя. Най-хубавото от него са феновете, с които се запознах. Толкова хубави хора има по този свят и аз се радвам, че мога да се докосна до част от тях. 

- Как би определила музиката, която правиш? 

- Музиката, която правя, е това, което изпитва душата ми. Не мога да я определя стилово, защото заедно с моите чувства и музиката се променя.

- Какво всъщност е музиката за теб?

Музиката за мен е всичко, което ме прави по-добра.

- Всеки изпълнител има гафове, които винаги носят усмивка на лицето му. Разкажи ни някой?

- Мой гаф! Май нямам много гафове, което е добре. (Смее се.) Често ми се случва, когато говоря на публиката, от притеснение, да забравя за какво говоря и се чува няколко пъти "Ммм..." и просто започва песента, а аз умирам от срам. 

- От кого си наследила тази прекрасна усмивка? А големите сини очи?

- Ох... Усмивката! Не знам откъде съм я наследила, но обичам да се усмихвам, защото така хората около мен сякаш стават по-щастливи. После те ми се усмихват и така цял живот. Животът не винаги е песен, но поне нека бъдем усмихнати и щастливи, докато се борим. (Усмихва се.) Очите са от дядо ми, бог да го прости. Той ме научи да пиша нотите.

↵ Use original player
YouTube
← Replay
X
i

- Имаш нестандартен моден стил. Кой те облича?

- Обличам се сама. Рядко следя модните тенденции, но обичам да експериментирам. Обичам цветното, нестандартното, свежото. Понякога хората странно ме гледат с големите ми очила, или с едвам държащите се върху мен скъсани дънки. Но в крайна сметка, човек е това, което изглежда, нали. (Смее се.)

- Кои са любимите ти дрехи? Защо? 

- Любимите ми дрехи са всички разпокъсани дънки и свлечени блузи.Обичам небрежното облекло. Напоследък заобичах и една червена рокличка. Правят ми много комплименти, когато я облека, а това ме кара да се чувствам добре, като всяка жена.

Обичам цветното, нестандартното, свежото.

-

 Какво те прави щастлива?

- Щастлива ме прави семейството ми. Щастлива ме правят усмихнатите и добри хора. Щастлива ме правят музиката, природата, красотата, слънцето, нежността, както и още много красиви неща. 

- А нещастна?

- Нещастна ме прави фактът, че хората все повече се отчайват, че има бездомни хора по улиците, че има деца без родители, че хората, които ни управляват, не се интересуват реално от това, което наистина би ни помогнало да бъдем по-добри и по-щастливи.

Обичаш ли?
Обичам, когато обичам!
Кого?
Семейството си
Какво?
Природата, светлината, музиката.
Кога?
Винаги!
Къде?
Където има слънце.
Как?
Силно, истински, безрезервно.
Защо?
Защото, когато човек обича, тогава е истински.

- Какво е за теб любовта? 

- Любовта е най-красивото чувство. Любовта ни учи и ни прави по-добри един към друг.

- Какво те вдъхнови да направиш парчето You?

- Тъй като не съм писала текста на тази песен, ме вдъхнови текстът й. В него се пее: "Когато си мисля за теб, полудявам." Емоция, която всеки е изпитвал, когато се влюби в някого, е несравнима с нищо други. Просто усетих парчето като свое. 

↵ Use original player
YouTube
← Replay
X
i

- Коя е най-голямата награда, която си печелила досега в живота си?

- Наградата е да се занимавам с това, което искам. Именно - да се занимавам с музика.

- Защо "Мей" (Mey)? 

- Защото "Мей" звучи добре на всички езици. 

- Ти си...?
- Аз съм... - Лола Бъни.


Приятелката на Бъгс Бъни - анимационната зайка Лола Бъни в кадър от "Космически забивки" (1996)

- А искаш да бъдеш...?
- Искам да бъда чернокожа. (Смее се.)

- Целта оправдава ли средствата?
- Абсолютно!

- Каква е твоята цел в живота?

- Моята цел е да правя музика, която хората да усещат, и да се издържам добре от нея. Да правя хората щастливи и да им пея за това, което усещам. 

- Благодарим ти! Пожелаваме ти да покориш още много сцени и да сте винаги в такива префектни отношения с музиката.

Ако искаш да чуеш още от песните на Маги, можеш да го направиш на страницата й MeyMusic.net.

На 11 април в "София лайв клуб" Маги представя новото си видео Break My Heart.
Начало: 22 ч.
0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook