Новата рубрика на Kulinaria.bg ни показва кои са най-отбраните заведения в България

Kulinaria.bg, един от най-големите сайтове в България за вкусотии, кулинарни изкушения и къде да си ги намерим, ако ни мързи да си ги сготвим, започва нов проект - "Избрани заведения от Kulinaria.bg". Какво представлява той, с какво ще ни бъде полезен и като цяло защо да влезем и да разгледаме, ще ни разкаже главният редактор на сайта инж. Нина Тодорова.

- Има ли качествени ресторанти в България?

- Може би много хора първоначално биха отговорили с "не", но определено смея да твърдя, че в България качествени ресторанти има, и те не са никак малко.

- Какво ще представлява "Избрани заведения от Kulinaria.bg" - по-скоро класация или по-скоро списък с отбрани заведения, но без състезателния елемент?

- Сегашната категория "Заведения" вече е модифицирана, като в нея ще заложим единствено и само на заведения, които отговарят на определени изисквания за качество. Такива например са качествените продукти за готвене, атмосферата, обслужването, хигиената... Няма да бъде със състезателен елемент. По-скоро искаме да покажем на хората къде в България могат да се насладят на една приятна и изискана вечеря.

 podneseno s lyubov

- По какви критерии ще бъдат оценявани ресторантите?

- Както и по-горе споменах, на първо място е качеството на продуктите, с които се готви. Освен него, важни са менюто - както от ястия, така и от напитки, атмосферата, обслужването, хигиената - общо взето нормалните неща за едно приятно изкарване.

- С какво може да те спечели теб лично един ресторант, така че да те накара да се върнеш пак?

- Определено с вкусната храна, но ако обслужването не е добро, а самото място е мръсно, няма как да се върна.

Dobrata hrana nay vazhnoto uslovie za vseki restorant

- За какво трябва да гледат обикновените посетители на едно заведение?

- Влизайки в едно заведение, нормално е първото нещо, което прави впечатление, да е интериорът. Но, освен него е добре да разглеждат и менюто - един бърз поглед на салатите, основните ястия и десертите дава ясна представа дали заведението може да задоволи желанията на клиента.

- Кои са трите най-важни качества, които един ресторант с претенции за изисканост трябва да притежава?

- Качествена храна, стилен интериор и любезен персонал.

- Кое е нещото, което в най-голяма степен "куца" на ресторантите в България и по-специално в София?

- На първо място, са некачествените продукти, с които се готви - особено мазнината. На второ място, е отношението на персонала - нещо, което в дори и най-хубавия ресторант може да ви откаже да се върнете. На много места и лошата хигиена може да изиграе лоша роля.

Glavniyat redaktor na kulinaria bg nina todorova

- Случвало ли ти се е да трябва да влизаш в кухнята на някой готвач, който не си е свършил работата, за да му показваш кое как се прави?

- Тук за съжаление отговорът ми е да, при това не един път. Макар и в България да имаме наистина големи професионалисти, има и такива, които направо са срам за професията. Няма как да не си кажа, когато нещо не ми харесва - такава съм с храната, такава съм и в живота.

Nina v kuhnyata

- Забавен момент от твоята кухня?

- Сега като се сещам ми е забавно, но когато се случи, не беше. Един път правих шоколадова торта "Трюфел" и ми звънна телефонът, точно докато смесвах сметаната и шоколада, аз разбира се, го вдигнах и в този момент цялата смес се изля върху мен.

- Кога да очакваме кулинарния гид "Избрани заведения от Kulinaria.bg" да заработи с пълна пара?

- Вече стартирахме с три от най-добрите ресторанта в София и имаме огромното желание да намерим най-хубавите заведения в страната, за да ги споделим с всички. Т.е. вече работим с пълна пара. Може да ни следите редовно на сайта, както и на страницата ни във "Фейсбук". Ако пък някой иска да включи своя ресторант, винаги може да се свърже с нас.
2 Коментара

  1. Small b366fdccf2599037dbedf5a34492505e57f66bd609965403d0ca905f0fca29f0 killersmile

    Awesome site i love it keep posting more! kitchen designers dayton ohio

  2. Small b366fdccf2599037dbedf5a34492505e57f66bd609965403d0ca905f0fca29f0 killersmile

    Awesome post i love it keep posting more! https://fencingtampafl.com