Завръщането на Злодеида (Анджелина Джоли) в игралната й версия, по кината от 18 октомври, я вкарва във война с бъдещата свекърва на принцеса Аврора - кралица Ингрид (Мишел Пфайфър), майката на принц Филип

Имало едно време зла вещица и принцеса, прокълната да спи завинаги - така ни въвежда в познатия сюжет на "Спящата красавица" подгряващият трейлър за "Господарка на злото 2". В продължението на приключенското фентъзи обаче историята е друга.

Още по-уверената Злодеида (Анджелина Джоли) се сблъсква с нови противници и сключва нови съюзи, които обаче водят до редица повратни моменти по пътя й... Изгубена в мрака и обладана от чувство за отмъщение, тя усложнява отношенията си с човешкия род, търсейки справедливост за всички мистични същества по техните земи.

Сам Райли отново е дясната ръка на Злодеида, Лесли Манинг, Джуно Темпъл и Имелда Стонтън също възпроизвеждат ролите на трите добри феи орисници от предишния филм, а вече пълнолетната Ел Фанинг се завръща като принцеса Аврора, вече мома за женене.

Към актьорския състав в ролята на бъдещата й свекърва кралица Ингрит се присъединява трикратно номинираната за "Оскар" Мишел Пфайфър, която напоследък гледахме отново на екран с "Убийство в Ориент експрес" и "Ант-Мен и Осата".

Харис Дикинсън ("Тъмна дарба", сериала "Богатство") пък е новият принц Филип, заменил Брентън Туейтс, който понастоящем има главна роля в комиксовия сериал "Титани". 

Рапърът Ед Скрейн, японската рокзвезда Мияви и Чиуетел Еджиофор ("12 години в робство") играят крилати и рогати събратя на Злодеида.

Участват още Робърт Линдзи като крал Джон, ирландската актриса Джен Мъри, малкия човек Уоруик Дейвис ("Уилоу").

Режисьор на "Господарка на злото 2" е Йоахим Рьонинг, снимал в тандем с Еспен Сандберг "Карибски пирати 5: Отмъщението на Салазар" и биографичния филм за Тур Хейердал "Кон-тики", който беше номиниран за чуждоезичен "Оскар". Тук обаче норвежецът е работил самостоятелно, а това лято влезе и в американското висше общество чрез брака си с наследница на медийната империя "Хърст" - топмодела Аманда Рандолф Хърст.

Звездите от "Господарка на злото 2" на световната премиера на филма в Лос Анджелис, 30 септември 2019 г. От ляво на дясно: Харис Дикинсън, Сам Райли, Джен Мъри, Мишел Пфайфър, Анджелина Джоли, Ел Фанинг, Чиуетел Еджиофор, Ед Скрейн и режисьорът Йоахим Рьонинг

Сценарият, в който се преплитат актуални социално-политически послания, е на Линда Уулвърхет ("Алиса в Страната на чудесата", "Красавицата и Звяра"), Мика Фицърман-Блу и Ноа Харпстър (сериала Transparent). Самата Анджелина Джоли пък е копродуцент заедно с Джо Рот ("Алиса в Огледалния свят", "Оз: Великият и могъщият", първия "Господарка на злото").

След касовия успех на предишния филм през 2014 г., новата история се разгръща до още по-необхватни мащаби и разкрива на зрителите още от предисторията на Злодеида, която - въпреки името си - окончателно излиза от образа на страшната зла орисница от оригиналната приказка на Шарл Перо и класическата анимация на "Дисни"... Външността й обаче си остава все така плашеща - дори когато пробва усмивка.

"Господарка на злото 2", с оригинално заглавие Maleficent: Mistress of Evil, е по кината у нас от този петък, 18 октомври, на 3D и IMAX 3D, в дублирана и субтитрирана версия.