Рапърката, която в началото на юли роди момиченце, изпреварва семейния дует на Бийонсе и Джей Зи, които са с осем номинации за клипа си APES**T. Кои са най-големите й хитове?

Finesse (Remix) на Бруно Марс донесе на Карди Б най-много номинации за видеонаградите на MTV - цели 10, като изпревари сингъла на семейство Картър (Бийонсе и Джей Зи) APES**T, номиниран в осем категории. 

Раздаването на статуетките е на 20 август в нюйоркската "Рейдио сити мюзик хол". Със седем номинации са още Дрейк (шест от които за God’s Plan) и Чайлдиш Гамбино, псевдоним на актьора от "Соло: История от Междузвездни войни" Доналд Гловър (за This Is America).

В шест категории се състезава Бруно Марс, който се конкурира дори с дуетната си партньорка, тъй като номинираните изпълнители вече не са разделени в мъжки и женски категории. 

Съвместното им парче е номинирано в пет категории (за клип, песен, колаборация, хореография и монтаж), а самостоятелно Карди Би, която преди няколко дни роди момиченце от своя съпруг, рапъра Офсет, е номинирана за изпълнител на годината и дебют.

Друго нейно гостуване - в Dinero на Дженифър Лопес, с участието и на диджей Халед, й донесе още две номинации (за колаборация и в категорията "латино").

Нейният собствен сингъл Bartier Cardi (с 21 Savage) от дебютния й албум Invasion of Privacy, който излезе през април, пък се състезава в категорията "хип-хоп".

Тя участва и в новия хит на Maroon 5 - Girls Like You, чието видео излезе в края на май.

Двете с Ники Минаж пък гостуват заедно в Motor Sport на хип-хоп триото Migos.

Най-популярно в YouTube, с над 600 млн. гледания за 13 месеца, обаче е дебютното й парче Bodak Yellow. С него тя стана петата рапърка, оглавила класацията на сп. "Билборд" за сингли Hot 100, и беше номинирана за две награди "Грами" в рап категориите.

Гери-Никол я имитира в тазгодишния сезон на "Като две капки вода" заедно с нейната партия от No Limit на Джи-Изи.