You're the Voice (1986) е популярна в изпълнението на австралиеца Джон Фарнъм

Jeremy? записаха своя версия на песента You're the Voice (1986), големият хит на австралийската рокзвезда Джон Фарнъм.

С помощта на българския клон на "Шуберт мюзик пъблишинг" индигрупата е получила правата за преаранжиране и възпроизводство, както и за физическо и дигитално разпространение.

Те представят сингъла You're the Voice с концерт тази събота, 16 декември, в столичния клуб "Терминал 1", а ден по-рано пуснаха видеото, режисирано от Георги Манов / Clamer Production Studio, с които "Джеръми?" са реализирали и предишни свои клипове.

Един от най-големите хитове в средата на 80-те, песента е определяна като "неофициалния австралийски химн". Тя е включена в албума на Джон Фарнъм Whispering Jack, който той издава, след като напуска "Литъл ривър бенд".

Нейни автори са текстописецът на "Прокъл Харъм" Кийт Рийд, беквокалистката Маги Райдър (бивш член на Krakatoa), Анди Куинта от австралийската нюуейв група Icehouse и английският китарист Крис Томсън (екс-Manfred Mann's Earth Band), който се надявал да запише песента в Лондон, но звукозаписните фирми там преценили, че е "некомерсиална" - и той я изпратил на Джон Фарнъм.

В неговото изпълнение парчето оглавява класациите в Австралия, Германия, Швеция и влиза в Топ 10 на още европейски държави като Великобритания, Швейцария, Австрия, Ирландия.

Версията на българската група, първи сингъл от предстоящия им албум, е одобрена и от четирите музикални компании, които управляват правата на четиримата автори. Аудиото е смесено в Ирландия от Янко Генов, отговорен за качествения саунд и в дебютния албум на "Джеръми?", а мастерирането е направено в САЩ.

Записът вече е на разположение онлайн в iTunes и Spotify.

You're the Voice има и множество други кавъри - в САЩ например успех има едва концертната версия, издадена като сингъл през 1991-ва от сестрите Ан и Нанси Уилсън с рокгрупата им Heart.

През последните години тя е изпълнявана и от "Колдплей", които канят Джон Фарнъм (днес 68-годишен) да я изпее с тях на благотворителен концерт в Австралия.