Този въпрос си задаваха феновете на рокзвездата в първите часове след инцидента, когато беше премазан от декорите си на свой концерт в Ню Йорк

Дори да не сте знаели, че на 6 октомври излиза 10-ият студиен албум на Мерилин Менсън Heaven Upside Down, вече сте наясно с този факт, след като рокзвездата пострада на концерта си в Ню Йорк.

Часове след инцидента в петък вечерта мнозина негови фенове се питаха дали е оцелял под двата огромни бутафорни пистолета, които паднаха върху него, докато се катереше по тях, изпълнявайки своя кавър на "Юритмикс" от 1995 г. Sweet Dreams (Are Made Of This).

Зрители свидетелстваха, че останал неподвижен близо 15 минути, преди да бъде отнесен на носилка в болница. В началото на седмицата обаче си отдъхнаха, след като беше съобщено, че той се възстановява в домашни условия, но е отменил следващите дати от турнето си до средата на октомври.

Мерилин Менсън върху обложката на новия си албум. На 9 януари 2018 г. той навършва 49

Неотдавна Мерилин Менсън, който вече е на 48, сподели пред британския в. "Гардиън", че кръвопролитието в гимназията "Колумбайн" през 1999 г. е било катастрофално за кариерата му.

Видео: Джони Деп и Мерилин Менсън на една сцена

Тогава беше погрешно оповестено, че Ерик Харис и Дилън Клеболд, които застреляха 12 свои съученици и един учител в щата Колорадо, преди да се самоубият, били негови фенове.

Трагедията е тема на документалния филм "Гимназията "Колумбайн" / Bowling for Columbine (2002), удостоен с "Оскар" и редица други награди - а Мерилин Менсън е сред интервюираните от създателя му, режисьора Майкъл Мур.

Двамата коментират, че никой не обвинява като вдъхновител на двамата масови убийци президента на САЩ, които в същия ден осъществили най-масираните бомбардировки над бивша Югославия заради косовската криза... - а музикантът споделя възгледите си, че основни двигатели на обществото са страхът и потреблението.

На въпрос как би се обърнал към гимназистите, той отговаря: "Не бих им казал нито дума. Бих изслушал какво имат да кажат те - но никой не го е направил."