Look What You Made Me Do, пилотен сингъл от шестия й студиен албум reputation, използва хита от 1991-ва I'm Too Sexy. Клипът й, пълен със скрити послания и препратки, показва певицата в различни роли и беше гледан над 30 млн. пъти за денонощие

"Съжалявам, но старата Тейлър не може да дойде на телефона. Защо? О, ами тя умря."

След като изтри профилите си в социалните мрежи, Тейлър Суифт започна начисто със своята нова песен Look What You Made Me Do, съкратено - LWYMMD. Само за денонощие официалният клип в YouTube беше гледан над 31 млн. пъти и подобри рекорда на Адел с Hello от есента на 2015 г. 

Във видеото, режисирано от Джоузеф Кан, попзвездата проявява самоирония и влиза в 15-ина предишни свои роли: зомби, което изпълзява от гроба, където е погребана репутацията на Тейлър Суифт, садо-мазо господарка, рокерка, балерина, очилата зубрачка, банкова обирджийка с котешка маска, като междувременно цитира Formation на Бийонсе...

Освен че позира с влечуги, които се превърнаха в емблема на новия й проект (заради прозвището "змия", дадено й от нейните опоненти), тя припомня и първото си амплоа - на кънтри певица с акустична китара, печелила видеонаградата на MTV още през 2009 г., когато Кание Уест излезе на сцената, за да оспори отличието й.

Американските медии изброяват още над 20 скрити послания и препратки - например враждата й с Кейти Пери. Ваната, пълна с диамантени бижута, се приема като илюстрация за въоръжения грабеж в Париж, на който стана жертва Ким Кардашиян.

Банкнотата от 1 долар сред накитите пък е сумата на обезщетението, което Тейлър Суифт поиска и получи в съдебния процес срещу бивш радиоводещ, когото обвини, че й е посегнал на концерт от турнето й Red през 2013 г.

Виж още: Коя е най-скъпоплатената жена в попмузиката за 2016 г.

Сингълът LWYMMD е предвестник на нейния шести студиен албум reputation, който се очаква на музикалния пазар от 10 ноември.

Предишният, "1989", излезе преди три години и получи "Грами" за албум на годината и най-добър поп албум с вокали. Сред хитовете там бяха Shake It Off и Bad Blood, отличен със своя видеоклип.

Виж още: Как изглеждаше старата Тейлър Суифт (видео)

Актуалната й песен в стил "електропоп", която първоначално беше илюстрирана с анимирано lyric video, звучи необичайно за нея, но ако ви се струва позната, то е заради припева, вдъхновен от хита на "Райт сед Фред" I'm Too Sexy (1991).

Британското трио се състои от братята Фред и Ричард Феърбрас плюс китариста Роб Манцоли, които са вписани като съавтори на Тейлър заедно с нейния продуцент Джак Антоноф. Използването на мотива от хита им било договорено предварително, но те научили коя е певицата едва след излизането на LWYMMD.

Братята, които продължават да се изявяват като дуо, не пропуснаха да благодарят на младата си колежка, че е преоткрила парчето им по чудесен начин, съхранявайки неговия цинизъм.