Популярният детски анимационен сериал за Доналд Дък, племенниците му Хюи, Луи и Дюи и богатият им чичо Скрудж Макдък се завръща това лято

След като не са си говорили с чичо си Скрудж Макдък от десетилетие насам, Доналд Дък се нанася да живее в неговото имение заедно с племенниците си Хюи, Луи и Дюи... Така започва възроденият сериал "Патешки истории", който се завръща това лято с едночасов специален епизод на 12 август по Disney XD в САЩ - и продължава с редовни серии от 23 септември.

Оригиналът, който е носител на тв наградата "Еми", върви зад Океана през 1987-90 г. и има 100 епизода. У нас те са излъчвани в началото на 90-те в неделната рубрика на БНТ "Уолт Дисни представя...", а песента от началните надписи се изпълнява от покойния вече Цветан "Чочо" Владовски.

Ето и как изглеждат те в новия сериал, за който музикалната тема е записана наново:

За българските деца героите стават популярни и от комиксите, издавани от "Егмонт България" в различни формати, включително култовото списание "Мики Маус", джобното "Доналд Дък" и поредицата "Макрокомикс".

Сред любимите герои от Дъкбург, създадени от художника Карл Баркс, на екран отново се появява и малката Уеби Вандерквак, внучка на икономката Г-жа Клювия.

Голямата звезда при актьорите, които озвучават новите "Патешки истории", е британецът Дейвид Тенант (сериала "Доктор Ху"), дал гласа си на чичо Скрудж.