Победителите в "България търси талант 2016" издадоха своя етноджаз дебют "Меден дух", а към едноименната композиция е заснет и клип

"Виво Монтана" завоюваха титлата и 50 хил. лева от петия сезон на "България търси талант" преди година.

В конкуренция с още 13 атрактивни номера брасбендът получи двойно повече зрителски гласове от своите подгласнички - сестрите Мирела и Пресияна от Русе, и Жаклин Таракчи, останала трета. Те спечелиха жури и публика с артистичното си поведение и комбинацията от модерно звучене, хип-хоп и българска народна музика.

През юни духовият оркестър пусна втори сингъл от своя дебютен албум "Меден дух", който вече е налице и може да се купи чрез секцията "Магазин" в официалния им сайт VivoMontana.com

Клипът е режисиран от Христо Порязов, а едноименното парче е по музика и аранжимент на Марио Методиев. Албумът в стил етноджаз включва още шест негови авторски композиции: Brass’n’roll, където гостуват "Торлашки напеви", Brass Cocktail, CuZn (месинг), "Тръбачи", Reborn и "Турлашка румба". Наесен предстои и неговото концертно представяне.

Осемчленният бенд е създаден през 2009 г. от Пламен Крумов - учител по пеене и музика в математическата гимназия на северозападния град, който избира седмина инструменталисти от училищния оркестър. Някъде между геометрията и алгебрата момчетата намират алтернативен език, с който да се обърнат към света...

Между тях вече има дипломирани инженери и настоящи студенти. Амбицията им е международната сцена, а досега са изнасяли концерти в Италия, Испания, Франция, Турция и Сърбия.

Името на групата съчетава музикалния термини за темпо - "vivo" (от итал. - "живо"), и техния роден град.

Понастоящем те са в състав: Денис Крумов, Марио Методиев и Мирослав Георгиев (тромпет), Стилян Маринов и Станислав Димитров (тромбон), Мариус Марков и Михаел Григоров (ударни), Пламен Крумов (туба).

Припомнете си визитката им плюс още едно от печелившите изпълнения на "Виво Монтана" в "България търси талант", на полуфинала.