"Последният богатир", който излиза по кината наесен, е едва третата руска продукция на американската киностудия

Виктор Хориняк, популярен като бармана Костя от сериалите "Кухня" и "Хотел Елеон", играе главната роля в един от най-очакваните руски филми тази година - "Последният богатир".

Семейното фентъзи е продуцирано с участието на "Дисни", които досега са давали подкрепата си в Русия само за приказния "Книга мастеров" (2009) и семейната мелодрама "Счастье - это..." (2015).

В "Последният богатир" основният персонаж се нарича, естествено, Иван и попада от съвременността в света на вълшебните приказки.

Режисира Дмитрий Дяченко ("Кухня в Париж"), който ангажира и други лица от сериала: Александър Семчев, който имаше епизодични появи като московския префект Николай Марянич, е Чудо-юдо, а мениджърката от "Хотел Елеон" Екатерина Вилкова размахва меч в ролята на Варвара.

Истинските звезди на филма обаче са народната артистка Елена Яковлева, нашумяла в края на 80-те с ролята на проститутка в "Интердевочка" - а тук гримирана до неузнаваемост като Баба Яга, и Константин Лавронено, лауреат на актьорски приз от Кан 2007 за "Изгнание" на Андрей Звягинцев, който играе Кошчей Безсмъртни.

Премиерата в Русия е насрочена за октомври.

Впрочем в актуалния втори сезон на "Хотел Елеон" Костя се преквалифицира в охранител - роля, която Хориняк е играл и в живота, по време на следването си като актьор, само че в ресторант. Иначе по образование героят му в сериала е юрист.