От Столичната дирекция на вътрешните работи припомнят някои основни правила за безопасност, които абитуриентите трябва да спазват

Времето на абитуриентските балове дойде отново. За съжаление всяка година то е съпроводено с редица трагични инциденти. 

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) публикува на страницата си във "Фейсбук" видео, с което да се припомнят основните препоръки за предотвратяване на инциденти по време на предстоящите балове.

Сред съветите към празнуващите е да спазват Закона за движението по пътищата, като се припомня какви са рисковите ситуации на пътя. Еуфорията не е оправдание за извършване на необмислени и рискови действия, подчертават от полицията.

"Ако ще шофирате, не пийте алкохол. Навреме си осигурете трезвен и опитен водач на празничната кола. Изпитият алкохол подвежда към "смели" решения, а крайният резултат е нежелан. При нужда потърсете съдействие и от родителите или други близки. Ако все още нямате шофьорска книжка, но имате известни познания, не ги демонстрирайте. Емоциите в този момент може да се окажат лош съветник. Рискът от попадане в пътен инцидент в подобна ситуация е много голям", съветват органите на реда.

По време на празничните дни на месец май 2016 г. пътните полицаи са установили повече от 700 нарушения, допуснати от абитуриенти-шофьори и от водачи на автомобили, с които се превозват зрелостници или техни близки.