Борецът от WWE Джон Сина има главна роля в новата анимация от режисьора на "Ледена епоха" и "Рио"

Джон Сина не е първият кечист, който става актьор - преди да влезе в политиката, Джеси Вентура участва в "Хищникът", а Скалата, познат днес с истинското си име Дуейн Джонсън, вече е сред най-нашумелите кинозвезди.

Тази година Джон Сина навърши 40 и прибави във филмографията си своята най-сериозна роля - анимацията "Бикът Фердинанд", където озвучава заглавния герой, голям бик с още по-голямо сърце.

Виж още: Посланията на "Бикът Фердинанд" (видео)

Пълнометражният филм, по кината у нас в навечерието на Коледа, е реализиран от режисьора на анимационни поредици като "Ледена епоха" и "Рио" Карлос Салданя. Сюжетът е адаптиран от популярната зад Океана детската книжка "Историята на Фердинанд" (1936), само че осъвременен и допълнен с нови персонажи.

Макар да не обича битките, на бика Фердинанд понякога му се налага да се бори, за да се върне към своя идеален живот. Неговата история? Да знаеш какво искаш от живота и да вярваш, че когато изпаднеш в затруднение, винаги ще успееш да го преодолееш, макар да не става толкова лесно. Просто трябва да бъдеш верен на себе си...

Другите бикове в Каса дел Торо са объркани и не разбират неговия пацифизъм. Постепенно Фердинанд ги убеждава да погледнат на живота от друг ъгъл...

Действието се развива в Испания, а Салданя се надява филмът да предизвика още по-голям приток на туристи към Кралството. Същевременно, освен послание за любов и толерантност, "Бикът Фердинанд" представлява и своеобразен апел за прекратяване на кървавия спорт с бикове, който там е част от националната култура.

Героят на Джон Сина (озвучен на български от Иля Пепеланов) е голям и силен, но същевременно вежлив и бик, който в един момент се оказва на арената пред екзалтираната тълпа и трябва да се бори за живота си. Именно тогава хората разбират неговата пацифистка философия, оценяват я и го възнаграждават с аплодисменти...

Кечистът, който се изявява и в други области на шоубизнеса, вкл. като рапър и тв водещ, тази есен е по кината в още един филм. След първия "Баща в излишък" (2015) той се завърна като бивш мъж на Алесандра Амбросио и ко-татко с Марк Уолбърг в продължението "Баща в излишък 2", където играе бащата на Адриана.

Кариерата му на ринга започва в края на 90-те, а WWE имат заслуга и за неговия актьорски дебют - именно тяхната киностудия продуцира първия му филм The Marine / Морският пехотинец (2006).

"Бикът Фердинанд" обаче е най-мащабната му изява досега, където, макар и само зад микрофона, участват професионални актьори като Кейт Маккинън ("Ловци на духове"), Дейвид Тенант (сериала "Доктор Ху"), Боби Канавале (сериала "Престъпна империя"), Джина Родригес (сериала "Непорочната Джейн") и други спортни знаменитости като пенсионираната звезда на американския футбол Пейтън Манинг.