Британският предприемач, който идва у нас за лекция в НДК през май, призовава работодателите да се погрижат за здравето на своите служители

Сър Ричард Брансън призовава бизнес лидерите да поставят хората си на първо място. Поредното глобално предизвикателство дойде от британския предприемач заедно с новината за гостуването му у нас за лекция на 19 май в зала 1 на НДК.

Този път инициативата му цели да подобри състоянието на работната сила в наши дни, когато 87% от служителите са незаинтересовани от работата си, което само в САЩ води до 550 млрд. долара загуби, а седящият начин на живот в офиса се свързва със здравословни проблеми като диабет и сърдечни заболявания.

Виж още: Още една причина Ричард Брансън да е шефът мечта

На глобалното предизвикателство Virgin Pulse Global Challenge, което започва на 24 май, той е решил да посвети 100 дни и апелира колегите си на ръководни позиции в малки и големи фирми да покажат същата ангажираност с благосъстоянието на своята работна ръка.

"Отличните ръководители вярват, че хората им стоят на първо място - казва той. - Здравето и екипната култура винаги трябва да бъдат от първостепенно значение. Ако се грижите за служителите си, те ще се погрижат за вашия бизнес. Ето защо ви карам да се присъедините към мен в глобалното предизвикателство."

Изпълнителният директор на компанията му Virgin Pulse Крис Бойс също напомня, че благосъстоянието е от критично значение за бизнеса, а фирмите трябва да осъзнаят огромното влияние на физическото, душевното и социалното благосъстояние върху заинтересоваността на служителите и тяхната производителност.

Виж още: Как да успявате в бизнеса - 10 съвета от сър Ричард Брансън

"Успешните фирми знаят, че развитието на бизнеса зависи от развитието на служителите. Мисията ни във Virgin Pulse е да помогнем на организациите да развиват култура на работното място, където служителите са ангажирани, подкрепяни и насърчавани да покажат най-доброто от себе си, всекидневно", обяснява той.

В продължение на повече от три месеца Брансън и над 400 хил. служители от 1500 фирми в 185 държави ще предприемат виртуално пътешествие, което насърчава физическата активност, здравословното хранене, устойчивостта на стрес, качеството на съня и полезните навици.

Видео: Ричард Брансън срещу Барак Обама