Според сп. "Билборд" най-добрата песен за миналата година в жанра "електронна / денс музика" (EDM) е на The Chainsmokers ft. Halsey, а на наградите "Грами" спечели друго парче на дуото, Don't Let Me Down

The Chainsmokers са американските диджеи Алекс Пол и Андрю Тагарт, който се изявява и като вокалист. Той и прелестната Халзи, с истинско име Ашли Франджипане, са написали Closer заедно с канадския диджей Шон Франк и The Fray, на които са дадени авторски права заради приликата с тяхното Over My Head (Cable Car).

Макар "Чейнсмоукърс" да постигат първия си успех още през 2014 г. със #Selfie, едва сега те готвят дебютния си албум, който се чака през април.

Междувременно този сезон двамата диджеи бяха номинирани за "Грами" - като дебютанти и с две песни: Closer, която се състезаваше сред поппесните на дуети и групи (но изгуби от Stressed Out на Twenty One Pilots), и Don't Let Me Down с участието на Дая, спечелила статуетката за запис в стил "денс".

По-миналата година "Чейнсмоукърс" взеха и приз от Американските музикални награди като любими изпълнители в електронната / денс музика, а през 2016 г. в класациите и номинациите присъстваше още един техен хит - Roses.

В чарта на "Билборд" за денс музика The Chainsmokers вече имат четири парчета, заемали челното място, с което подобриха рекорда на Калвин Харис, но в класацията за сингли Хот 100 техният първи номер 1 хит беше именно Closer.

Вижте го как звучи и на живо в изпълнението им с Халзи от видеонаградите на MTV в нюйоркската "Медисън скуеър гардън".

Първият им нов сингъл тази година беше Paris, който музикалната критика описва като носталгична ода за Париж - макар че видеото с текста на песента съдържа девойка по бански на плаж с палми, какъвто не помним да сме виждали във френската столица.