След като пуснаха първия си сингъл от новия албум InFinite, рок легендите се отправят на прощално турне, което включва и България

Deep Purple идват отново в България за прощален концерт, който е част от прощалното турне The Long Goodbye ("Дългото сбогуване", от англ. - бел.ред.) в подкрепа на очаквания нов албум на групата. Концертът у нас е насрочен за 14 май, а мястото е Арена "Армеец".

Преди седмица Deep Purple представиха и новия си сингъл Time For Bedlam, който е част от предстоящия им 20-и студиен албум InFinite, очакван на 7 април.

Самият лимитиран сингъл, който излиза на 3 февруари, включва парчето Time For Bedlam, заедно с няколко песни, които не са част от албума, и неиздавани записи.

В момента Deep Purple са в състав: Иън Пейс (ударни), Роджър Глоувър (баскитара), Стийв Морз (китари), Дон Еъри (клавир) и Иън Гилън (вокали). 

Прощалният концерт на легендите е на 14 май от 20 ч. в "Арена Армеец" София. Билетите за събитието са на цени от 60 до 100 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна. 

Последно у нас гостува фронтменът Гилън с най-доброто от репертоара си с групата.

Виж още: Иън Гилън с най-големите хитове на "Дийп пърпъл" (видео)