Нашите различия са богатството ни, а духовността, солидарността и гордостта са нашата спойка, заяви новоизбраният президент на пресконференцията, която даде в НДК след балотажа заедно с лидерката на БСП Корнелия Нинова

Демокрацията в България победи апатията и страха. Вотът даде отрицателна оценка на властта. На всички вече е ясно, че има нова политическа ситуация.

Това бяха първите думи на новоизбрания президент Румен Радев на пресконференцията в изборната нощ след балотажа, в който издигнатият от инициативен комитет генерал от резерва седеше между лидерката на БСП Корнелия Нинова и евродепутатката от левицата Илияна Йотова, новия вицепрезидент.

Виж още: Кой е Румен Радев

"Това е началото на най-важната мисия в моя живот - да работя за сигурна, благоденстваща и силна България, в която да има единение, надделяващо омразата и разделението от миналото. Нашата родина трябва да бъде дом за всички.

Нашите различия са богатството ни, а духовността, солидарността и гордостта са нашата спойка. Можем да вървим напред само ако вярваме в себе си. Аз вярвам във вас. Тази победа е обща за всички нас, които обичаме България и не се страхуваме от бъдещето", заяви бъдещият държавен глава, който встъпва в длъжност през януари.

На финала той получи като подарък икона на св. Георги, с която позира пред камерите, а по време на журналистическите въпроси ловко улови подхвърлената му от Илиана Беновска (радио К2) червена ябълка...

Виж още: Борисов и Цачева след загубата на балотажа (видео)