Руската мегапродукция, по кината от 24 февруари, обещава много екшън и четирима интересни герои, които да пазят света

Филмите със супергерои, които са новата "машина за пари" на Холивуд, вече имат и своя руски отговор. И така ако американците си имат "Отмъстителите", в Русия тепърва популярност набират "Пазителите" (с оригинално заглавие "Защитники"). 

От 24 февруари в кината и у нас можем да гледаме суперпродукцията на режисьора Сарик Андреасян. За реализирането ѝ е вложен колосалният за руското кино бюджет от 5 млн. долара.

Историята разказва за няколко души, събрани от различни краища на СССР и превърнати в мутанти чрез правителствени експерименти, за да се борят срещу злодей, който иска да превземе Москва и света чрез своите свръхтехнологични машини.

Виж още: Идват още 11 филма по комиксите на "Марвъл"

В годините на Студената война секретната военна организация "Патриот" сформира отряд от супергерои. Всеки от тези бойци притежава уникални умения, които обаче остават в пълна тайна години наред - до деня, когато светът не е заплашен от глобална ядрена заплаха.

Действието се развива след Студената война, като главните герои включват: Ксеня, която се превръща във вода, Арсус, който може да се трансформира в мечка, Лер, който може да контролира земята около себе си, и Хан - майстор на остриетата и бойните изкуства, притежаващ свръхчовешки сила и бързина.

"Пазителите" е първият високобюджетен опит на Русия да даде отговор на вълната от американски филми за супергерои. Още преди появата му по кината беше обявено, че той ще има и продължение.