В навечерието на игрите в Рио излезе и официалният клип на Rise с участието на самата певица

Rise, първата авторска песен на Кейти Пери от 2013 г. насам, става фон за предаванията на американската Ен Би Си от олимпийските игри в Рио де Жанейро от 5 до 21 август.

Музикален продуцент на баладата е Макс Мартин, а първият клип (горе) беше монтаж от архивни кадри с водещи олимпийски състезатели и шампиони като плувеца Майкъл Фелпс, гимнастичката Габи Дъглас и спринтьора Юсеин Болт.

Певицата разказва, че парчето узрявало в нея години наред, докато най-сетне излязло на повърхността. Вдъхнових се да го завърша сега, вместо да го пазя за следващия си албум, защото сега, повече от всякога, имаме нужда светът да се обедини, обяснява тя.

"Знам, че заедно можем да се извисим над страха - в моята страна и навсякъде по света. Не мога да се сетя за по-добър пример от олимпийските състезатели, които се събират в Рио със своята сила и безстрашие, за да ни напомнят как ВСИЧКИ можем да се обединим, с решимостта да дадем най-доброто от себе си", казва още Кейти Пери.

Междувременно тя се носи на крилете на любовта с новия мъж до себе си - актьора Орландо Блум, който беше уловен от папараци да "ваканцува" чисто гол в нейната компания.

Точно преди откриването на игрите в Рио излезе и официалното видео на Rise с участието на самата певица, хвърлила много "кръв, пот и сълзи" при заснемането му в природни паркове из щата Юта.