Майката на индонезийчето Аря Пермана е притеснена - момчето й е наддало опасно на тегло. Как се е стигнало дотук?

Репортаж на Би Би Си показва 10-годишно момче от Индонезия, което медиите обявиха за "най-дебелото дете в света" - а родителите му, уплашени за живота и здравето му, го поставиха на строга диета.

Аря Пермана е на 10, от Индонезия. Майка му Рокая споделя, че наднорменото му тегло - цели 188 кг, се дължи на преяждане. Синът й се хранел по пет пъти дневно и изяждал по две порции за големи.

"Две порции спагети, два порции супа, две порции каша... Никога не му стигаше една порция", разказва жената пред камерата. Ако не му сервира такова количества, се нервирал и плачел. Сърце не й давало да му откаже...

На девет вече момчето не можело да върви до училище - оставал без дъх. Сега вече изобщо не бил в състояние да ходи на училище, не може и да излиза да играе с приятели. Всичко това го натъжава и депресира.

Единственото, което му остава, е да си стои вкъщи и да си играе на смартфона. Приятелите му го посещават, но го тормози мисълта, че не ходи на училище. Това измъчва и майка му.

Сега момчето е на диета и се храни с червен ориз, зеленчуци и плодове. Вече е свалил 4 кг и родителите му се надяват да се върне във форма, за да може да тръгне отново на училище.