По случай вековния юбилей на британското издание за пръв път на страниците му позира столетница

Бо Гилбърт от Бирмингам е първата столетница, която позира за британския "Вог" в реклама на веригата универсални магазини "Харви Никълс".

Фотосесията е заснета от основателя на сп. Dazed & Confused Фил Пойнтър по случай 100-годишнината на изданието, чийто юбилеен юнски брой е в продажба от 5 май с херцогиня Кейт на корицата.

Тоалетът на старата дама включва очила "Валентино", блуза "Виктория Бекъм", огърлица Lanvin, панталони от The Row и обувки Céline плюс връхна дреха от Dries Van Noten - от колекциите за пролет-лято 2016.

Тя била избрана заради своята отдаденост на модата, като жена, която носи високи токчета всеки ден и не излиза от дома си без грим - и доказва, че за стила няма възраст, отбелязва пресата на Острова.

Виж още: Най-старото лице на модна колекция

В 2-минутното видео "зад кулисите" г-жа Гилбърт си спомня как през 50-те видяла за първи път жена в панталон, изказва съжаление, че вече почти никой не носи шапка и споделя кой е идолът й в модата - кинозвездата Одри Хепбърн.

Уточнява, че никога не се облича заради мъжете - а заради самата себе си, и признава, че мнозина на нейната възраст не биха полагали такива усилия, но тя го прави, дори когато си седи вкъщи.