Keanu е първият пълнометражен филм на комедийното дуо Кий и Пийл, по кината в САЩ от края на април

Кийгън Майкъл-Кий и Джордан Пийл, популярни като комедийното дуи Key & Peele, пускат в кината първия си пълнометражен филм - екшън комедията "Киану".

Заглавният герой, кръстен на Киану Рийвс, е тигрово котенце, към което героят на Пийл се привързва, след като бива изоставен от приятелката си. Новият му домашен любимец успява да го излекува от любовната мъка, но е отвлечен от улична банда.

Стопанинът Рел и братовчед му Кларънс трябва да се престорят на безмилостни убийци, за да се внедрят в престъпните среди и да си върнат непрежалимия питомец. Заради четириногото избухва цяла гангстерска война...

Седем котенца от приют влизат в ролята на мъничкия Киану. Пийл и Алекс Рубенс (сериала Community) са автори на сценария. Участват още рапърът Метод Мен в ролята на гангстерския бос и Луис Гусман като глава на мексикански наркокартел, Ния Лонг ("Свежият принц от Бел Еър").

Режисьор е Питър Атенсио, който гледа у дома си три котки, две кучета и заек. Той е снимал епизоди от сериала "Последният човек на Земята", чиято звезда Уил Форте също е в актьорския състав.

Включва се дори Киану Рийвс, въпреки че филмът изглежда плагиатстван от неговия собствен "Джон Уик", където отмъщава на руската мафия за убийството на кучето си.

Неговите агенти отклонили поканата от създателите на "Киану", но самият актьор се ентусиазирал, след като сестра му му показала трейлъра. Докато снимал "Джон Уик-2", той се свързал директно с екипа и специално заради него била дописана нова сцена, в която котенцето проговаря с неговия глас - записан по "Скайп".

Виж още: Кевин Спейси в ролята на котка