Въпроси и отговори като игра на котка и мишка плюс свидетелства на очевидци и шефката на правителствената пресслужба, според която целта е била премиерът да бъде изкаран от равновесие

През изтеклата седмица премиерът Бойко Борисов беше на посещение във Великобритания за участие в донорската конференция за Сирия и се срещна с българската общност в Лондон.

"По време на срещата на премиера с българи, живеещи в Лондон, скандали нямаше. Бойко Борисов се забавляваше с онази част от публиката, която се държеше по-скоро като на футболен стадион, отколкото като в посолство. Затова и аз качих целия едночасов материал от срещата в интернет и така хората разбраха цялата истина за случилото се там", коментира кореспондентът на Нова телевизия в Лондон Николай Барулов.

Според него аудиторията в българското посолство в Лондон била  гражданска ангажирана и доста критична. Не мисля, че е имало подготвен сценарий за случилото се в посолството, добавя той и уточнява: "В залата имаше българи, които са студенти в Оксфорд и Кеймбридж, високообразовани и интелигентни хора. Те задаваха сериозни въпроси по важни теми."

"Срещата на премиера с българите в Лондон протече в лош тон, съпроводен с много агресия и тон за тази агресия даде една дама, която подвикваше и крещеше. Тази дама е доста активна сред симпатизантите на "Атака". Всеки може да пита, каквото поиска, но ако чака отговор, трябва да даде възможност този отговор да се чуе", коментира от своя страна в "Събуди се" по Нова шефката на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

Тя е убедена, че целта е била премиерът да бъде изваден от равновесие. Преди време по подобен начин нашумя стенограмата от срещата на Борисов с българската общност в Чикаго.

Отговорите му на провокативните въпроси за доклада на Европейската комисия и кога ще стигнем румънците, избора на новия просветен министър и статията на сп. "Шпигел" за Делян Пеевски от Лондон в сряда, 3 февруари, обаче бяха окачествени от публиката като "абсурдни"