Така е озаглавена кореспонденцията на германското списание от София

Под заглавие "Българският политик Пеевски: Айсбергът на корупцията" германското седмично списание "Шпигел" излиза с обширна публикация за депутата от ДПС в своето онлайн издание.

Конкретен повод за статията са интензивните покупки на предприятия, извършени от Пеевски и майка му в последните месеци. Авторът на кореспонденцията Франк Щир нарича Ахмед Доган "политически баща на Делян Пеевски". Описана е и връзката на бизнесмена с банкера Цветан Василев, чиято Корпоративна търговска банка (КТБ) е обявила фалит след разрив между двамата.

Припомня се, че граждански активисти са настояли главният прокурор да нареди проверка на имотното състояние на Делян Пеевски, но Сотир Цацаров не видял повод за това. 

В публикацията са изброени и ключови постове, заемани от Пеевски още когато е бил без висше образование и квалификация, като обобщава: "Както никой друг Пеевски олицетворява олигархичната система на клиентелизма."

Според "Шпигел" кариерата на Делян Пеевски е показателна за развитието и механизмите на българската демокрация и пазарна икономика.

Във всички случаи неговата кариера обяснява далеч повече неща, отколкото необвързващите доклади на Европейската комисия за преборването на корупцията и престъпността, пише още германското издание.

Източник: сп. "Шпигел" / БНР