По кината за празника на влюбените е новата комедия с Дакота Джонсън и Ребъл Уилсън

Дакота Джонсън ("Петдесет нюанса сиво"), Ребъл Уилсън ("Перфектният ритъм"), Лесли Ман ("Така е на 40") и Алисън Бри (сериала "Момчетата от Медисън авеню") са новите версии на Кари, Саманта, Миранда и Шарлът от "Сексът и градът".

Техните героини от комедията "Наръчник за необвързани" / How To Be Single (в кината от 12 февруари, тъкмо за Деня на влюбените), изглеждат и доста по-разкрепостени, като демонстрират поведение, характерно повече за заклетите ергени. Фон за свалките им е отново Ню Йорк - градът, който никога не спи.

Виж още: Ефектът "Джордж Клуни", или Новите необвързани жени

Наскоро един от създателите на сериала, превърнал Кари Брадшоу и приятелките й в тв легенди, коментира, че ако е бил на мястото на сценаристите, нямало да завърши "Сексът и градът" така. Според Дарън Стар финалът, в който Кари се връща при Тузаря с перспективата за брак, е предателство към изначалната идея, че щастието на жените не лежи непременно в брака.

Той обаче делегирал последните сюжетни линии на сценарния екип и се примирил с посоката, в която тръгнали техните идеи. Според него "Сексът и градът" се откроил и станал така популярен именно защото героините му нямали късмет в любовта, но били независими и не се страхували да експериментират.

Виж още: Мъжете и градът

"Наръчник за необвързани" развива подобна идея - че тези дни в големи и малки градове кипи нощен живот, който гъмжи от момичешки партита, барове за необвързани, онлайн запознанства, предложения за една нощ... а романтиката е ненужна.

Днешните ергени и неомъжени не търсят непременно най-подходящия партньор и не изливат любовните си неволи пред своите самотни приятели и приятелки, твърдят създателите на филма. Идеята им била да покажат как всеки извлича максимална полза от самотния си начин на живот - и то по най-скандалните начини, които можем да си представим.

Виж още: Новите правила на флирта в дигиталната ера

Исках да направя модерен и свеж прочит на комедийния жанр, който да показва купоните, забавленията, запознанствата - една моментна снимка какво всъщност означава да бъдеш необвързан в наши дни, казва режисьорът Кристиан Дитер и допълва:

"Много от филмите, които разглеждат връзките между мъж и жена и запознанствата са фокусирани върху намирането на подходящия. Но този филм не е такъв - той приканва да се приемат забавлението и свободата да намериш мястото си на света, да откриваш приятели, да разбереш какво искаш да правиш с живота си."

Виж още: Пет привилегии на необвързаните