Продължението на "Алиса в Страната на чудесата", към което се присъединява Саша Барон Коен, е по кината на 3D

Премиерната дата у нас е 27 май, с всички познати герои: Джони Деп като Лудия шапкар, Мия Вашиковска като Алиса, Ан Хатауей и Хелена Бонам Картър - съответно Бялата и Черната царица / Царицата на сърцата.

Към тях се присъединяват нашумелият като Мориарти от "Шерлок" Андрю Скот, Рис Ифънс, който играе далеч по-консервативния баща на Шапкаря на име Заник Хайтоп и Саша Барон Коен в ролята на Времето.

Мат Лукас се завръща като Туидълди и Туидълдъм, а Стивън Фрай, Майкъл Шийн и Алън Рикман отново дават гласа си на Чешърския котарак, Мартенския заек и Гъсеницата...

Виж още: "Алиса в огледалния свят", илюстрирана от Ясен Гюзелев

Пинк изпълнява официалната песен Just Like Fire, като записа и своя версия на психеделичната White Rabbit, хит на групата "Джеферсън еърплейн" от 1967 г., която звучи в един от трейлърите.

Сюжетът на "Алиса в Огледалния свят", по едноименната книга на Луис Карол:

Алиса прекарва годините след приключенията си в Страната на чудесата по море, следвайки примера на баща си. Завръщайки се в Лондон, тя намира магическо огледало и се завръща във фантастичния свят на своите приятели...

Шапкарят обаче е загубил своето Величие и Бялата кралица Мирана (Ан Хатауей) изпраща Алиса в търсене на Хроносферата - метален глобус в палата на Великия часовник, който контролира времето.

Връщайки се назад във времето, Алиса се натъква на приятели и врагове в различни етапи от живота им и се впуска в опасна надпревара с времето, за да спаси Шапкаря...

В продължението на "Алиса в Страната на чудесата" (2010) Тим Бъртън е само продуцент, като отстъпва режисьорския стол на Джеймс Бобин. Припомни си и как изглеждаше първият филм по книгата на Луис Карол в трактовката на британския гений.