Новата комедия със Саша Барон Коен "Агент полуинтелигент", по кината от 26 февруари, има и нецензуриран трейлър

"Агент полуинтелигент" (с оригинално заглавие "Братята от Гримсби") е новата екшън комедия със Саша Барон Коен, популярен с превъплъщенията си в Бруно, Борат, Али Джи и диктатора Аладийн.

Героят му тук Ноби е симпатичен, но не особено интелигентен английски футболен хулиган, а неговият отдавна изгубен брат Себастиан (Марк Стронг, "Шерлок Холмс") - един от най-смъртоносните агенти на британските тайни служби MI6. Двамата са принудени да си сътрудничат, за да предотвратят световно терористично нападение - и да докажат, че всеки велик шпионин има роднина, от който се срамува...

Ако трябва да влезем в подробности, Ноби има всичко, за което един Гримсби може да мечтае, вкл. десетина деца и най-прекрасната приятелка в английския Североизток (Ребъл Уилсън). Липсва само малкото му братче, в издирване на когото е прекарал близо три десетилетия, след като ги разделят като деца...

Той обаче не знае, че брат му работи за разузнаването и току-що е разкрил плановете за глобална терористична атака. След катастрофална среща, в която Ноби неволно проваля мисията и съсипва живота на Себастиан, двамата се превръщат в бегълци.

Несправедливо обвинен, Себастиан осъзнава, че ако ще спасява света, ще има нужда от помощта на най-големия му идиот... За да спаси човечеството и брат си, Ноби трябва да се впусне в международна мисия и да предприеме пълна промяна - от миловиден идиот в изтънчен таен агент.

Коен е уредил във филма и съпругата си Айла Фишър, а в актьорския състав са още Пенелопе Крус (в поредна идиотска комедия след "Зулендър №2"), Иън Макшейн, Габури Сидибе. Режисира Луи Летерие (първите два "Транспортер", "Зрителна измама").

Естествено, има и още по-нецензуриран трейлър - с много стрелба плюс любовна сцена...