Новият й филм Our Brand is Crisis, от продуцентите на "Арго", пресъздава действителни събития от политическия живот в Латинска Америка

На изборите в Боливия през 2002-ра лидерът на "Движение към социализъм" Ево Моралес се класира втори, но влиза за първи път в парламента, а четири години по-късно става президент и е на поста вече трети мандат.

На изборите в Боливия през 2002-ра е посветен и новият филм със Сандра Бълок Our Brand is Crisis (Мотото ни е "Криза"). След "Невидима зона" (2009), който й донесе "Оскар" за главна женска роля, тук актрисата е отново руса.

Комедийната драма с политически сюжет изпраща героинята й, политически консултант, в кандидатпрезидентската кампания на Боливия. Неин екранен партньор и опонент е друг носител на Академичната статуетка, Били Боб Торнтън.

Продуценти на лентата, която излиза в САЩ в края на октомври, са Джордж Клуни и съдружникът му Грант Хеслов, реализирали и филма на 2012 г. "Арго". Бълок е изпълнителен продуцент, а двамата с Клуни си партнираха в "Гравитация" (2013).

В основата на Our Brand Is Crisis е едноименният документален филм от 2005 г., който проследява стратегиите и тактиките на американския политическия маркетинг в щаба на кандидата - и бивш боливийски президент - Гонсало Санчес де Лосада. На екрана той е представен като арогантен политик, изгубил връзката с народа си и неговите проблеми.

Тогава на дневен ред са паралелите с войната в Ирак и начина, по който управляващите в САЩ представят свалянето на Саддам Хюсеин от власт...