Появи се трейлърът на "Арго" - политическа драма за спасяването на шестима американци по време на заложническата криза в Техеран през 1979 г.

Ако сте гледали Бен Афлек и Дженифър Лопес в "Джили" (Gigli), официално признат за един от най-слабите филми на всички времена, не губете надежда за него - той има нова жена в живота си (също Дженифър, но Гарнър), нова кариера като режисьор, а в "Арго" носи и нова прическа, която заедно с брадата много му отива.

Тук той е и в главната роля, а на екрана му партнират имена като Брайън Кранстън, Джон Гудман, Виктор Гарбър, Кайл Чандлър, Алън Аркин, а Джордж Клуни и Грант Хеслов са копродуценти.

Сюжетът е базиран на статията от сп. Wired "How the CIA Used a Fake Sci-Fi Flick to Rescue Americans from Tehran" - според която, за да бъдат спасени, шестимата дипломати, избягали от превзетото US посолство, са представени като канадски филмов екип, който оглежда терени за снимките на фантастика под заглавие "Арго". А същинската заложническа криза продължава 444 дни и заради неуспешната спасителна операция "Орлови нокти" води до загубата на президента Джими Картър в изборите през 1980 г., спечелени от републиканеца Роналд Рейгън.

Преди старта на снимките, Афлек пристигна в София за един ден, за да огледа условията в киностудията в Бояна, но накрая отиде да снима в съседна Турция - в Истанбул. По кината у нас от 7 декември