Супергърл, от създателя на "Стрелата", изкара успешен първи сезон, през който се запозна и със Светкавицата

Кара Зор-Ел е на 24 и подобно на братовчед си Супермен е изпратена на Земята от планетата Криптон. Тя също се занимава с журналистика, но не в "Дейли планет", а в "Кат ко." - медиен конгломерат, управляван от Кат Грант (Калиста Флокхарт от "Али Макбийл").

В заглавната роля е Мелиса Беноист, позната като Марли Роуз от сериала "Клуб Веселие" и филми като "Камшичен удар", "Най-дългото пътуване" и "Дани Колинс". Нейната заварена сестра се играе от друго познато лице - Кайлър Лий (Лекси Грей в "Анатомията на Грей").

В комиксите на "Ди Си" Кара се появява за първи път през 1959 г., на големия екран - през 1984-та, а в телевизията - в сериала за младежките години на Супермен "Смолвил".

Supergirl тръгва у нас от 2 юни по Би Ти Ви екшън, като зад Океана премиерният сезон вървя по американската Си Би Ес, а наесен вторият продължава вече по CW.

Продуцент е тв ветеранът Грег Берланти, създател и на други тв хитове в този жанр като "Стрелата". Той стои още зад Blindspot с Джейми Александър и Legends of Tomorrow (Утрешни легенди), също по комиксите на "Ди Си", събрал отново звездите на "Бягство от затвора" Уентуърт Милър и Доминик Пърсел.

Видео: Какво се случва след "Бягство от затвора"?

Негово дело е и "Светкавицата", чийто заглавен герой гостува в 18-ия епизод на "Супергърл".

Художник на костюмите в Supergirl е трикратната носителка на "Оскар" Колийн Атууд, работила често по филмите на Тим Бъртън (вкл. премиерния "Алиса в Огледалния свят"), но също така дизайнер на "Стрелата" и "Светкавицата".