Филмът обещава екшън, хаплив диалог, разчупване на клишетата, но най-вече много, много хумор...

Миниатюрният Антмен е поредният супергерой, вдъхновен от фауната, в един от 11-те планирани филма по комиксите на "Марвъл".

Фотогалерия: Антмен в миниатюрното изкуство на Слинкачу

Съсценаристът Пол Ръд, участвал в сериала "Приятели" и редица кинокомедии, е в ролята на мошеника Скот Ланг, който облича костюма на Човека мравка с помощта на своя ментор д-р Ханк Пим (Майкъл Дъглас) и придобива невероятната способност да се смалява, но силата му да расте...

Партнира им Еванджелин Лили ("Хобит: Битката на петте армии", сериала "Изгубени") като дъщерята на учения - Хоуп Пим, която също има важна роля във вселената на "Марвъл" чрез своето алтер-его...

В новия трейлър за първи път се появи и злодеят Дарън Крос / Йелоуджакет, който се играе от Кори Стoл (сериалите "Къща от карти" и "Заразата", Хемингуей от "Полунощ в Париж"), а костюмът му разполага с плазмени оръдия.

Създаден от Стан Лий и Джак Кърби през януари 1962 г., Антмен е сред основателите на Отмъстителите и въпреки че е от най-старите комиксови персонажи на издателството, е и един от най-малко познатите на феновете.

"Антмен" пристига в кината на 17 юли, на 3D, но преди това, на 24 април, на екран излиза "Отмъстителите-2: Ерата на Ултрон". С нетърпение се очаква и планирания за догодина "Доктор Стрейндж", за който е ангажиран възможно най-подходящият актьор - Бенедикт Къмбърбач.