Дебютният сингъл на Сам Бейли оглави коледната класация на Острова

Песента Skyscraper, която 36-годишната майка на две деца изпълни и на финалния концерт в шоуто, е хит на Деми Ловато от 2011 г. Новият кавър от Сам Бейли изпревари парчетата на Фарел Уилямс, Леона Луис и "Ей Си/Ди Си". (Групата влезе в британския Топ 10 за първи път, след кампания, която пробва да качи тяхното Highway To Hell от 1979 г. до върха на коледната класация.)

След като на прослушванията тази година предизвика фурор, заради който я сравниха със Сюзан Бойл, Сам Бейли спечели договор за албум, който се очаква през март, и участие като подгряващ изпълнител в британските концерти от турнето на Бийонсе - с чиято Listen впечатли журито от самото начало.



Съдбата на Сам Бейли донякъде напомня новия български X-Factor Жана Бергендорф, която също е в по-зряла възраст (28), шивачка по професия, но работила като певица в чужбина, има дете и се е явявала в датското издание на шоуто. И британската й посестрима е омъжена, досега е била надзирателка в мъжки затвор в графство Лестършър, макар че в миналото е пяла по круизни кораби, по клубове и музикални фестивали, а през 2007 г. пак е кандидатствала в X-Factor, но без успех.

Приходите от продажбата на близо 150 хил. екземпляра от нейния сингъла Skyscraper, освободени от ДДС, отиват за две благотворителни каузи. Припомнете си и оригинала на песента, изпята от Деми Ловато. Коя от двете версии ви допада повече?