Dove не за първи път приковават вниманието ни с реклама

През 2013-а друго видео на Dove - Как се виждаш ти и как те виждат другите оглави класацията на сп. "Тайм" с 10-те рекламни клипа на годината. Затова си припомнихме и това късометражно филмче за кампанията Dove Self-Esteem Fund, което е сравнително старо, но остава актуално до днес.

Краткият клип показва под какъв натиск е поставена съвременната жена от страна на козметичните фирми. Натрапват ни се продукти за отслабване, за разкрасяване, за какво ли не. Според Dove всички тези фактори значително подронват самочувствието на жените и точно оттам тръгва идеята за Self-Esteem Fund / Dove Campaign for Real Beauty.

Режисьорът Тим Пайпър, чието дело са клиповете в кампанията, започната през 2004-та, наскоро се опита да отговори с късометражен филм и на въпроса защо имаме нелепи стандарти за красота в 37 секунди. Освен рекламата по-горе, озаглавена Onslaught, негово дело са и други клипове от поредицата на Dove, носители на престижни международни награди - като Evolution, където моделът е собствената му съпруга Сали. Двамата планират и документален филм по темата.