От Националната гвардия на САЩ споделиха в YouTube кратко видео от заниманията на Хенри Кавил във фитнеса, с коментар от режисьора на "Човек от стомана" Зак Снайдър

Полугол, британският актьор провежда изтощителни тренировки, посветен изцяло на задачата да влезе в максимално добра форма, за да пресъздаде една от иконите на комиксовия жанр. Постигнах неща, на които дори не подозирах, че съм способен, така че предизвикателството беше колкото физическо, толкова и психологическо, разказва той за заниманията си във фитнеса.

Заедно с него в подготовката се включва и германската актриса Антье Трауе, която играе войнствената Фаора - и според някои дори засенчва главния злодей, генерал Зод (Майкъл Шанън). Двамата изграждат физиката на героите си под надзора на треньора Марк Туайт в "Гим Джоунс".

Усилията им са възнаградени, защото зад Океана вече говорят за "Човек от стомана" като за най-добрия филм със Супермен, правен досега, а касовият му сбор от премиерния уикенд в САЩ е близо 130 млн. долара. У нас е на екран от този петък, 21 юни, с първи прожекции още в полунощ.