Англоезичната Only Teardrops, изпълнена от Емели де Форест (Дания), отрано беше фаворит за победата в конкурса - и също като българската песен включваше барабани в сценичното представяне

Перкусионното шоу на Елица и Стоян в отпадналата още на полуфинала "Само шампиони" не беше единственото в Малмьо - още в първия полуфинал на сцената излезе босоногата 20-годишна датчанка, като "самодива в бяла премяна", ескортирана от двама барабанчици. С 281 точки на финала тя изпревари представителите на Азербайджан и Украйна, които имаха съответно 234 и 214 т.

Самата певица сподели, че е особено щастлива и горда, защото печели в родината на своя баща, който бил голям почитател на Евровизия, но се споминал преди месеци и не доживял да види нейния триумф. Емели имаше на своя страна още един плюс - в началото на май тя пусна дебютния си албум, който също носи заглавието Only Teardrops и включва дори симфонична версия на песента.

Това е третата титла за Дания от песенния конкурс, след предишните победи на Евровизия през 1963-та и 2000-та, когато печели Fly on the Wings of Love на "Олсен брадърс". Виж още: Няма нищо гнило в Дания.