В мач от международния приятелски турнир футболните ни национали допуснаха една от най-тежките си загуби от 1947 г. насам

Отчайващо начало за футболните ни национали на международния приятелски турнир "Кирин Къп" в Япония. Селекцията на Ивайло Петев бе разбита с 2:7 от домакините на "Тойота Стейдиъм" в Нагоя.

Българските национали не бяха допускали повече от 6 гола в своята врата от 1947 г., когато Унгария побеждава в Будапеща с 9:0 - втората най-голяма загуба в историята на "трикольорите", пише Football24.bg.

В днешния мач отборът на Япония откри резултата още в 4-ата минута чрез Оказаки, който се възползва от центриране на Кашиваги.

В 6-ата минута Оказаки отново се разписа, но попадението бе отменено заради засада. В 12-ата Митрев се намеси при удар на Сакай с глава.

В 22-ата Димитър Рангелов отправи опасен удар с глава, но стражът на Япония изби.

В 27-ата минута Кагава удвои преднината на Япония с глава, а в 35-ата отново той направи преднината на своя тим класическа. В 38-ата минута Йошида вкара 4-то попадение за своя тим - 4:0. 

В 53-ата минута Йошида се възползва от едно центриране на Му Канзаки за 5:0.

В 57-ата Такаши Усами също записа името си сред голмайсторите за 6:0. В 59-ата минута Михаил Александров върна едно попадение. В 72-ата минута края Чочев вкара втори гол за "трикольорите".

Крайният резултат оформи Асано три минути преди края на редовното време. 

В самия край на мача България получи правото да изпълни дузпа за нарушение срещу Галин Иванов. До гол обаче не се стигна, след като вратарят Кавашима спаси удара на Георги Миланов.

Източник: Foootball.24.bg