Том Мейгън предпочел музиката пред изявите в киното

Фронтменът на "Касейбиън" Том Мейгън e отказал роля във филма "Мария Антоанета", режисиран от София Копола и продуциран от великия й баща Франсис Форд Копола ("Кръстникът", "Апокалипсис сега").

Преди 10 години той бил поканен да се въплъти в ролята на шведския войник Ханс Аксел фон Ферзен, чието име е свързвано с най-съкровената тайна от живота на кралица Мария Антоанета (Кирстен Дънст).

Въпреки своите актьорски заложби, за които колегите му от бандата непрекъснато говорят, Том решил да откаже предложението, тъй като през последните години влага цялата си емоция в музиката.

Фотогалерия: Певци във филмови роли

"Том Мейгън е страхотен актьор. Истина е, че го искаха за ролята. Мисля, че някой ден наистина ще го видим на голям екран. Той е толкова талантлив, че е способен да спечели и "Оскар" някой ден", споделя китаристът на "Касейбиън" Серджо Пицорно, който е с италиански произход.

Според него на Том му предстоят много филмови роли, но важното в момента било да се фокусира върху развитието на групата - а постиженията им през последните години показват, че решението на Мейгън е било правилно.

През 2014-а "Касейбиън" бяха хедлайнъри на фестивала Гластънбъри, където имаха честта да представят парчета от актуалния си албум "48:13", с който пристигат и у нас на 8 август, за втория ден на фестивала Spirit of Burgas.

Виж още: Сърби и гърци изкупуват най-близките места до Роби Уилямс

На живо под звездите британската група ще представи избрани парчета от петте си албума, вкл. хитове като Days Are Forgotten, Underdog, Club Foot, Man of Simple Pleasure и Fire, достигнал най-високото им класиране в британската класация за сингли.

Spirit of Burgas е на 7 и 8 август на централния плаж в Бургас, а сред останалите потвърдени имена са Роби Уилямс, Milow, Kwabs, Stereo MCs DJ set, Basska, Conquering Lion, както и някои от най-добрите български групи и изпълнители. Още новини и информация - на SpiritOfBurgas.com.

Виж още: Дръм енд бейс за финал на Spirit of Burgas 2015

Източник: Spirit of Burgas 2015