Червените направиха решителна крачка за получаването на лиценз поне за "А" група

ЦСКА няма да може да играе в Европа, дори и да се класира. Червените няма да получат лиценз на УЕФА за евротурнирите, тъй като не се вписват в изискванията.

Според тях даден клуб не може да има задължения към държавата към 31 март.

Червените все пак са напът да придобият все пак лиценз поне за новия сезон на "А" група, въпреки че вчера от Лицензионната комисия обявиха, че документите на клуба все още се разглеждат.

Шефовете на ЦСКА обаче са измислили вариант за погасителен план на дъгловете на клуба към НАП, като така ще спасят положението. До 29 май те трябва да преведат първата вноска от задълженията си към агенцията, която ще е в размер на 1,3 милиона лева. С този ход клубът прави решителна стъпка за лиценза за "А" група.

Виж още: Лудогорец излиза за титлата, дори и точка ги прави шампиони

Причината е, че до следващата вноска "червените" няма да имат задължения към НАП и агенцията може коректно да издаде така необходимия документ, който да гарантира оставането на клуба в елита. Това е единственият начин БФС да даде лиценз на ЦСКА за "А" група.

Така излиза, че БФС е на път да спаси ЦСКА като наруши правилника на евроцентралата, но това се отнася само за "А" група. Каквото и обаче да правят, новите шефове на клуба, мисията им да осигурят лиценз и за Европа е обречена на провал.

УЕФА се бъзика с ЦСКА

Междувременно официалният сайт на УЕФА публикува материал на своята челна страница, посветен на отборите с най-сериозни издънки в историята на футбола. Става въпрос за тези с най-дълги серии без вкаран гол, а също така и тимове, които изпускат титлата по наивен начин. 

Материалът е озаглавен по следния начин: "Топ спадове: Как да изхвърлите титлата", а под него е допълнено: "ЦСКА потъна от първи до четвърти в България след серия от 10 мача без отбелязан гол". 

По нататък четем: "По Коледа ЦСКА е водач в класирането. Отбелязалият 10 гола Серджиу Буш е продаден на Шефийлд Уензди и следва невероятната серия от 10 мача без отбелязан гол. "Не можем да спечелим, ако не отбележим", казва Любослав Пенев, който е трети треньор в този период след напускането на Стойчо Младенов и Галин Иванов. 

С три мача до края на сезона може би по-реалистича цел за ЦСКА от титлата е да бъде подобрен рекордът на Раковски (Русе) от 19 мача без отбелязан гол", прогнозират от УЕФА. 

В заключение от УЕФА припомнят отборите в Европа с най-дълги серии без отбелязан гол през последните 20 години, които са: 

1. Раковски Русе (България, 1996/97) - 19 мача 

2. ЛАЧИ (Албания, 2004/05) - 16 мача 

3. Интерас Висагинас (Литва, 2007 г.) - 15 мача 

4-5. Джердзелез (Босна, 2000/01), Том Томск (Русия, 2011/12) 

6-8. Ком (Черна гора, 2009/10), Принсипат (Андора, 2013/14), Аполония (Албания, 2014/15) - 11 мача 

9-12. Сокол (Полша, 1996/97), Кьолн (Германия, 2001/02), Злин (Чехия, 1995/96), ЦСКА (България, 2014/15)

Повече новини от света на спорта можете да намерите на Football24.bg

Източник: Football24.bg, "Спортал"