На какво е хубаво да мирише дома ни

Сред сетивата може би най-пренебрегваното е обонянието, а през него ние поемаме подсъзнателно голяма част от информацията. Доказано е, че през обонянието запазваме някои от най-силните спомени.

С такава важност има няколко аромата, които могат да създадат условия на хармония и да внесат усещане за щастие и спокойствие у дома. Те се използват още от древността и имат изключително благотворен ефект.

Ето на какво трябва да мирише дома ви, за най-благоприятна и спокойна среда:

Лавандула

Lavandula

Ароматът на лавандула стимулира положителна енергия и вътрешния баланс. Маслото ще ви помага да се съсредоточите и изолирате от страничните неща. Използвайте аромат на лавандула в помещението, където най-често изпитвате дискомфорт, емоционална нестабилност или където най-често се чувствате напрегнати и ще изчистите отрицателната енергия. Древните хора казвали, че лавандулата привлича повече късмет и мир. Помага и при безсъние. Освен това гони комарите и други насекоми.

Жасмин

zhasmin

Ароматът на жасмин също стимулира положителната енергия и мисли. Смята се, че ако често нанасяте няколко капки масло от жасмин върху кожата си или го впръсквате като парфюм, ще привлечете в живота си любов и богатство. Ако пък направите така че помещението, в което стоите най-често, да ухае на жасмин, може да се сбогувате с напрегнатата обстановка, защото е доказано, че този аромат създава по-добро настроение.

Виж още: Как да НЕ декорираме дома си

Тамян

41898_gallery_main

Ароматът на тамян има силно отпускащ ефект. Още от древността в храмовете се гори тамян, за да могат хората да се освободят от стресиращите ги мисли и да се отдадат на духовното. Доказано е, че неговият аромат действа като антидепресант. Освен това в основните религии се използва за пречистване на зли сили.

Още статии за дома и семейството можете да прочетете в Nie-Jenite.bg

Източник: ezine.bg, nie-jenite