Всички произведения за цигулка от големия композитор представя Софийската филхармония на 15 юни

Светлин Русев изпълнява в една вечер всичко, писано от Чайковски за цигулка и оркестър, на 15 юни, от 19 ч. в зала "България". Концертът на големия цигулар със Софийската филхармония е под палката на гост-диригента Хория Андрееску, който ръководи Букурещката филхармония.

В програмата за вечерта са включени пиесите от сюитата "Спомени от скъпо място", Валс-скерцо, Сантиментален валс, Меланхолична серенада, които дават поле за изява на солиста виртуоз.

Кулминацията е Концертът за цигулка и оркестър, един от онези шедьоври, без които днес не можем да си представим музикалния живот, описван като богат, многопластов, жизнен, пълен с блясък и щастие.

Именно тази творба се смята за визитна картичка на постоянния гост-солист на Софийска филхармония Светлин Русев, който свири на "Страдивари Campocelice 1710".

Софийската филхармония напомня, че предлага на своята публика преференциални цени до края на сезона - 50% отстъпка за специалните и 20% отстъпка за редовните концерти. Билети могат да бъдат закупени от касата на зала "България". За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармония.

Източник: Софийска филхармония