Бившият капитан на националния ни отбор иска да се завърне в "Астън Вила"

Стилиян Петров ще се завърне към професионалния футбол през следващия сезон, като се надява да играе за бившия си клуб "Астън Вила". Това обяви самият Петров на пресконференция пред британските медии.

Бившият капитан на националите ни по футбол бе диагностициран с левкемия през 2012 г., като в началото на 2015 г. обяви, че е напълно излекуван от болестта. Оттогава често е забелязван на тренировките при младежите на "Астън Вила".

"Реших отново да играя футбол на най-високо ниво. Много се вълнувам. Хората ще задават въпроси, ще се съмняват в мен. Винаги съм вярвал, че когато работиш, ставаш по-здрав. Моята форма вече е близо до формата, която бе при отказването ми. "Астън Вила" остава мой приоритет", заяви футболистът, цитиран от "Дейли мейл".

Виж още: 20-те най-трудни крачки за Стилиян Петров

Тимът от Бирмингам тази година завършва последен в класирането на Висшата лига и през следващия сезон ще играе в Чемпиъншип.

36-годишният българин вярва, че "Астън Вила" могат да се възползват от тази ситуация, да поемат отговорност, да се прегрупират и сплотят.

Веднага след като обяви намерението си, профилът му в "Туитър" бе залят с коментари от фенове на клуба, според които "Астън Вила" в момента има нужда именно от някой с опита и хъса за игра на българина. 

Виж още: Стилиян се връща в "Астън Вила"