Британският изпълнител представя хипнотичната си музика в "София лайв клуб" на 2 февруари

Финк гостува у нас в рамките на турнето, с което представя петия си албум Hard Believer заедно с Тим Торнтън (ударни, китара) и Гай Уитакър (баскитара).

Гигът на британците е в "София лайв клуб", а съорганизатори на гастрола са Reel Feel.

Истинското име на Финк е Фин Грийнол. Определят го като един от малкото изпълнители, които променят драстично хода на кариерата си. Стъпил на световната музикална сцена като диджей и продуцент през далечната 1997 г., той издава първия си изцяло електронен албум Fresh Produce със съдействието на култовия британски лейбъл "Нинджа тюнс".

Няколко години по-късно обаче албумът Biscuits for Breakfast разкрива прехода от света на електронната музика към новото "аз" на Финк, като дава тласък на поредица успешни проекти. Така той издава още три албума, пише текстове и работи съвместно с изпълнители като Бонобо, Ейми Уайнхаус, Джон Леджънд, Професор Грийн.

Апогея на цялата си музикална дейност Финк достига в средата на тази година, когато в рамките на 17 дни успява да запише своя нов албум Hard Believer.

Меланхолични и същевременно агресивни, песните тук се открояват с тихо интро, прерастващо в интензивна вълна от хипнотични звуци.

Освен със смесицата от фолк, блус и инди рок, албумът се откроява с кратките, но дълбоки текстове, които непринудено затварят кръга.  

Искахме да подходим по-задълбочено и амбициозно, като изведем звученето на друго ниво, без обаче да губим себе си, споделя Финк за работата по Hard Believer.

На 2 февруари той събира българските си фенове в "София лайв клуб". За всички онези, на които все още им е трудно да повярват - билетите са по 20 лв. и са в продажба в мрежата на Eventim.bg.

Можете да пробвате късмета си да спечелите и покана за концерта, ако отговорите правилно (в полето за коментари по-долу, с истинския си "Фейсбук" профил) на нашата музикална загадка.

През 2013 г. Финк сътрудничи на Джон Леджънд в песента Move. Тя е включена в саундтрака на филм, посветен на робството в САЩ, който спечели "Оскар". Заглавието му е:

а) "Чичо Томовата колиба"

б) "Пурпурен цвят"

в) "12 години в робство"

Чрез томбола изтеглихме един от вас, който е отговорил правилно на въпроса по-горе.

Печелившият:

Lyudmil Atanasov

С печелившият ще се свържем във "Фейсбук", за да уточним как ще получи наградата си. Пропускът важи за двама.